28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKonut ProjeleriThe Kennedy Condominiums Projesi

The Kennedy Condominiums Projesi

Türkiye kökenli SAMM Developments’ın Toronto’da hayata geçirdiği ve 600 milyon dolarlık yatırımla Toronto’nun en büyük konut projesi olma özelliği gösteren ‘’The Kennedy Condominiums’’ projesinin Türkiye satışlarına düzenlenen basın toplantısıyla başlandı.

BASIN TOPLANTISINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Toplantıda konuşan ve projenin detayları hakkında bilgi veren Akman Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, 17 farklı sektörde faaliyet gösteren Akman Holding’in yurt içinde ve yurt dışında birçok yatırımı bulunduğu, Türkiye’nin yanı sıra Arjantin, İtalya, İran, Hindistan ve Çin gibi ülkelerde bir çok yatırımda bulunulduğunu şimdi de Kanada’da bir yatırımı hayata geçirdiklerini belirtti.

600 milyar Kanada doları gibi bir yatırım miktarıyla Toronto’nun en büyük inşaat yatırımı projesi olma özelliğini taşıyan "The Kennedy Condominiums’’ projesinin Türkiye’den müşteriler için de avantajlı fiyatlarla satışa sunulduğunu belirten Akman, Bleda İnşaat ve KoçTürk ailesine de bu projedeki katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
’The Kennedy Condominiums’’ projesinde daire fiyatlarının 220 bin ile 400 bin Kanada doları arasında değiştiğini söyleyen Akman, projenin 4 bloktan oluştuğunu ve 1320 daire, ayrıca iş merkezlerinin de proje içinde yer aldığını ve projenin merkezi bir konumda olduğunu belirtti.

370 daireden oluşan ilk etabın birinci binasını Haziran ayında satışa sunulduktan sonraki iki gün içinde tümünün satıldığını açıklayan Akman, Kanada’da konut satışlara olağan üstü bir talebin olduğunu, Kanada’nın değişik bölgelerinden projeye yüksek miktarda talebin geldiğini söyledi.

Türklere Özel Avantajlar ve Kira Garantisi

Kanada’da İtalyan inşaatçılar yoğunlukta olduğunu söyleyen Akman, bu projeyle Türkiye’yi  ve Türk inşaat sektörünü temsil etmekten gurur duyduklarını vurguladı. Ağustos ayında satışa sunulan ikinci etap ta ise 330 dairenin bulunduğunu aktaran Akman, bu etaba da neredeyse 3 katı kadar talep geldiğini açıkladı. Hayata geçirilen bu ikinci etabın yüzde 75’inin Kanada’da satıldığını belirten Akman, geri kalan kısmını da Türk alıcılara ayırdıklarını söyledi.

Türkiye müşterilerine yönelik özel avantajlar sunduklarını dile getiren Akman, Kanada’da yabancıların mortgage kredisini yüzde 65 olarak alabildiklerini söyleyen Akman, ödemenin yüzde 35’ini peşin olarak yapabildiklerini geriye kalan miktar için mortgage kredisi aldıklarını söyledi.

Projeden daire satın alacaklara kira garantisi verdiklerini belirten Akman, bu getirinin aylık 1400 Kanada dolarından başladığını aktardı.
 
’The Kennedy Condominiums’’ Sosyal Olanaklar

Kanada’nın en meşhur isimleriyle bir ekip kurduklarını ve projeyi bu ekip çerçevesinde sürdürdüklerini ifade eden Akman, projenin çok özel bir konumda olduğunu belirtti.
4 blokta 1320 daire, otel ve iş merkezinden oluşan projenin 1.etabında 2 blok ve toplam 700 dairenin, 2.etapta 45 katlı ve ilk 11 katı otel ve üst katları rezidans olan, 3. Etabında ise 22 katlı bir ofis binasının bulunduğunu söyleyen Akman, dairelerin 50 metrekare ile 100 metrekare arasında değiştiğini söyledi.

 proje içerisinde kapalı havuz, jakuzi, oyun odası, bilardo salonu, tv odası, spor salonu, barbekü ve dinlenme alanları var.

’The Kennedy Condominiums’’ Merkezi Bir Konumda

25 dakikalık bir mesafe ile şehrin eğlence merkezine gidilebildiğini söyleyen Akman, projenin hemen yanında alışveriş merkezlerinin, yaşam alanlarının bulunduğunu ve ayrıca hayvanat bahçesinin hemen yanında bulunduğunu açıkladı.

Siyasi İstikrarsızlık, Yatırımcı İçin Risk Faktörü

Proje adının ise bulunduğunu caddeden alındığını söyleyen Akman, konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin sorduğu Rusya, İran ve Ortadoğu ülkelerine yatırım yapan diğer inşaat şirketleri gibi kendilerinin de neden ortadoğu’yu değil de Kanada’yı seçtikleri ve bu yatırım için nasıl bilgi aldıkları yönündeki soruya yanıt veren Akman, dünyanın çoğu ülkesine gittiklerini söyleyen Akman, siyasi istikrarsızlığın yatırımcı için risk faktörü olduğunu ifade ederek, 1984’ten beri ticaret yaptıklarını söylerek, son zamanlarda Kanada’ya çok sık gittiklerini ve orada turizm yatırımları yaptıklarını, Toronto’da üç tane otel aldıklarını ve sonra oralarda ciddi bir inşaat potansiyeli olduğunu fark ettiklerini anlattı. Kanada’nın göçmenler ülkesi olduğunu dile getiren Akman, göçmenlerin seçilerek alındığını ve inşaat sektörünün patladığını belirtti.

Kanada Yabancılara Yüzde 65 Mortgace Veriyor

Kanada’da oluşturdukları proje olan ’The Kennedy Condominiums’’tan daire alacaklara bankalar ile bağlantıları için de yardımcı olacaklarına değinen Akman, Kanada’nın yabancı yatırımcılara yüzde 65 mortgage verdiklerini belirtti.

Ali Akman, Toronto’da çalıştıkları Morgage uzmanı Muzaffer Kulluk’u toplantıda kürsüye davet ederek katılımcılara Kanada’dan daire alınmasını bir örnekle açıklamasını istedi.

’The Kennedy Condominiums Projesinden Aylık 790 Dolar İle Konut Sahibi Olmak Mümkün Olacak

Kulluk, yüzde 50 oranında bir borçlanma için herhangi bir sorgunun olmadığını belirterek, sadece Kanada’daki bir bankada hesap açtırılıp yatırılan paranın 3 ay bir süre ile bankada bekletilmesi gerektiğini söyledi.

Yüzde 35 bir anapara ile mortgage ödemesinin yapılması durumunda bir iş mektubunun istendiğini söyleyen Kulluk, 30 yıla kadar Kanada’da mortgage alınabildiğini ve 30 yıl baz alındığında alınacak olan mortgage’nin aylık ödemesinin 790 dolar olduğunu belirterek bunun da 373 dolarının ana para ödemesi, 416 dolarının da faiz ödemesi olduğunu belirtti.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI