19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaManşetSur Yapı'dan Antalya'ya 8 milyar liralık kentsel dönüşüm projesi

Sur Yapı’dan Antalya’ya 8 milyar liralık kentsel dönüşüm projesi

Sur Yapı; çevreci uygulamalarıyla Türkiye'ye örnek teşkil edecek Antalya'daki dev kentsel dönüşüm projesi inşaatına başlamak için gün sayıyor.

Sur Yapı; Antalya Kepez’de 1 milyon 300 bin metrekarelik arazi üzerinde 8 milyar TL yatırım değeriyle hayata geçireceği 19 bin konutluk kentsel dönüşüm projesini satışa sunmak için gün sayıyor. Projede konutların yanısıra şehir parkı, sağlık tesisleri, eğitim kurumları, otel, kütüphaneler, alışveriş merkezleriyle birlikte bir uydukent kuruluyor.

Hafriyat çalışmalarının yüzde 50 oranında gerçekleştiği proje sahasında molozların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla yapılan çalışmalarda 600 ton demir betondan ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırıldı. Yaklaşık 114 ton ahşap malzeme de yakacak olarak kullanmaları amacıyla çevrede yaşayan vatandaşlara dağıtıldı. Hafriyat toprak molozları da atılmayıp toplanıyor. Bu molozlar proje alanında yapılması planlanan park ve bahçelerde kullanılacak.

 

157 bin metrekarelik dev şehir parkı

Tamamı 1 milyon 300 bin metrekare olan proje arazisinin 249 bin metrekarelik kısmının yeşil alan olarak değerlendirileceğini söyleyen Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas bu yeşil alanın 157 bin metrekarelik kısmının şehir parkı yapılacağını belirterek bu park alanının 91 bin metrekaresinin yeşil alan, 20 bin metrekaresinin sera alanı, 16 bin metrekaresinin gölet ve 4 bin metrekaresinin çocuklar için oyun alanları olarak kullanılacağını söyledi. Park alanında piknik alanları, iskele alanları, etkinlik alanları, pergolalar, çim sahalar, dinlenme alanları, geniş meydanlar, süs havuzları, köy meydanı, amfi alanı, kafeler olacak. Arazide daha önce yer alan ve toplam sayıları 10 bin 764’ü bulan zeytin, narenciye ve nar ağaçları koruma altına alınarak şehir parkı içine yeniden dikilecekler. Projede sokak hayvanları için de yaşam alanları kuruluyor.

 

8 milyar liralık yatırımla birlikte 5 bin kişiye istihdam sağlanacak

Projenin tamamen bitirilmesinin 8 yıl süreceğini söyleyen Altan Elmas 8 milyar TL yatırım değerine sahip proje ile birlikte 5 bin kişiye de istihdam yaratılacağını belirtti. Ön talep toplama sürecinin devam ettiğini aktaran Elmas; projeye 69 vilayetten 19 binin üzerinde kişinin ilgi gösterdiğini söyledi. Yerli taleplerin dışında çok sayıda ülkeden de gelen talepler bulunuyor.

Kasım ayı sonunda satışa çıkmayı planlıyoruz

Şu anda hafriyat çalışmalarının yüzde 50’den biraz fazla bir oranda geçildiğini bildiren Altan Elmas metrekaresi 3 bin TL ile 5 bin TL arası fiyatlarla kasım sonu itibarıyla satışlara başlamayı planladıklarını ifade etti.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI