19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerSüleymaniye yenileniyor

Süleymaniye yenileniyor

Fatih Belediyesi ile KİPTAŞ'ın ortaklığında hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesiyle, İstanbul'un önde gelen tarihi ve turistik yerlerinden Süleymaniye'de bin 528 konut inşa edilecek. 

Fatih Belediyesi ile KİPTAŞ’ın ortaklığında hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesiyle, İstanbul’un önde gelen tarihi ve turistik yerlerinden Süleymaniye’de bin 528 konut inşa edilecek.

Fatih Belediyesi ile KİPTAŞ İstanbul’un tarihi semtlerinden, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde olan Süleymaniye’yi dönüştürmeye hazırlanıyor.

Proje 3 yılda tamamlanacak

Proje kapsamında çalışmalar hızla sürerken, dönüşüm inşaatlarının yıl içinde başlaması planlanıyor. 3 yılda tamamlanması öngörülen projenin yüzde 90’ı konut, yüzde 10’unun ise iş yeri olacak.

Çalışmalar kapsamında Haliç kıyısındaki Ragıp Gümüşpala Caddesi’nin bir bölümü yer altına alınacak ve üzeri yeşil alan yapılacak. Deniz kenarındaki yeşil alanın altı ise otopark yapılacak.

Mülk sahiplerinin yüzde 70’i mülklerini sattı

Çalışmalar 100 dönümlük, 733 parsellik alanda devam ederken, mülk sahiplerinin yüzde 70’inin mülklerini KİPTAŞ’a sattığı, yüzde 15’inin ise konutlarını kendilerinin yapacağı belirtildi.

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım süreçle ilgili yaptığı açıklamada, Koruma Kurulu tarafından getirilen 3 kat sınırının ister istemez projeyi pahalı hale getirdiğini söyledi.

“Biraz pahalı bir proje olacak”

Yeni binaların eski esere uygun kurul onaylı binalar olacağını anlatan Yıldırım, “Tek tip evler olmayacak. İnşaatların her türlü malzemesini özenle çok lüks kalitede seçerek yapacağız. Süleymaniye zaman içinde bir çok kez yangın gibi nedenlerle yıkılıp yeniden yapıldı. Bu da semtin 5 metre kadar yükselmesini sağlamış. O yüzden yapılan ön araştırmalara göre arkeolojik bir bulguya rastlayacağımızı düşünmüyorum.” dedi.

Yıldırım, Süleymaniye projesinde ada bazında iç bahçeli bir sistemde yapılacak konutların arasında mahalle kültüründe dükkanlar olacağını aktararak, ” Projede 1+1’den 5+1’e kadar çeşitli büyüklükte konutlar yer alacak.  Plan dahilinde değil ancak hak sahipleri birleşirse denize yakın yerlerde 10-15 odalı butik oteller olabilecek.” diye konuştu.

Kaynak: Habertürk

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI