22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaKonut ProjeleriSüleyman Ekşi : "Kentsel dönüşümde en doğru model bizim modelimiz"

Süleyman Ekşi : “Kentsel dönüşümde en doğru model bizim modelimiz”

Süleyman Ekşi; Ahes Misal İstanbul projesinde izledikleri yolun; kentsel dönüşümde uygulanacak en doğru model olduğunu söyledi.

16 kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen basın toplantısıyla kamuoyuna ve yatırımcılara tanıtılmasının ardından lansman satışlarının başladığı Ahes Misal İstanbul projesini hayata geçirecek Süleyman Ekşi İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi toplantı sonrası basın mensuplarının proje ile ilgili sorularını yanıtladı.

Lansmanı yapılan ilk etapta 1600 dairenin satışa sunulduğunu belirten Süleyman Ekşi; inşaatta hafriyat ve forekazık çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek 520 bin metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip projede konutlarlarla birlikte 359 odalı bir otelin ve ofis bloğunun inşaatının da başladığını aktardı.

“Altyapıları sonradan sorun yaşamamak için sıfırdan yapıyoruz”

Çevre bağlantı yollarının tüm alyapısını ve üst yapısını da kendilerinin yaptığını hatırlatan Süleyman Ekşi; İstanbul’da yağan yağmurlarla birlikte su baskınlarının yaşandığını bu nedenle proje sahasının da tüm alt yapısını sıfırdan yapacaklarını aktardı. Proje içinde çevrede yaşayan insanların da faydalanabileceği eğitim kurumu, cami, kültür merkezi ve spor sahalarının da yapılarak hizmete açılacağını bildiren Ekşi; Ahes Misal İstanbul’un 520 bin metrekarelik kapalı inşaat alanıyla, 2 bin 400 konutuyla tek ihale kapsamındaki en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu ifade etti.

“İsteyene evlerini na-tamam verebiliyoruz”

Projede 65 ile 90 metrekare arasında değişen 1+1’ler, 93 ile 149 metrekare arasında değişen 2+1’ler ve 131 ile 171 metrekare arasında değişen 3+1 daireler yapılacağını açıklayan Süleyman Ekşi projenin bir özelliğinin de müşterilerin talep etmeleri halinde kendilerine natamam teslimler yapılabileceğini belirtti.

“Ödeme planlarını öğrenmek isteyenleri satış ofisine bekliyoruz”

Projede metrekare satış fiyatlarının 5 bin 230 TL olduğunu söyleyen Süleyman Ekşi; lansmana özel ödeme kolaylığı olacak mı sorusunu 3-4 ödeme planını arkadaşlarımız satış ofisinde açıklıyorlar şeklinde yanıtladı.

“Sosyal tesislere 12 bin metrekare yer ayırdık”

520 bin metrekarelik inşaat alanının 12 bin metrekaresini sosyal tesislere ayırdıklarını belirten Süleyman Ekşi burada spor salonu, fitness, Türk hamamı, cep sineması, bowling salonu, kapalı yüzme havuzu, kafe ve restoranlar, toplantı salonları bulunacağını açıkladı.

“Kentsel dönüşümde en doğru model bizim modelimiz”

Kendisine yöneltilen kentsel dönüşümle ilgili düşüncelerinin neler olduğuna dair bir soru üzerine; bu projeye ilk adımı 2012 yılında attıklarını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belediyeyi yetkilendirmesi sonrasında G.O.Paşa Belediyesi’ne bağlı bir kuruluş olan GOPAŞ’ın halkla olan anlaşmaları sağlamaya başladığını ve hak sahiplerinin mağdur olmaması için çalıştığını, Belediye’nin de bir hakem görevi üstlendiğini söyleyerek hiç kimsenin mağdur edilmeden bu projeyi hayata geçirdiklerini ve kentsel dönüşüm çalışmalarında bu modelin en doğru model olduğunu söyledi.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI