22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaKonut Projeleri"Şimdi alanlar ileride ciddi kâr yapacak"

“Şimdi alanlar ileride ciddi kâr yapacak”

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı  Erhan Boysanoğlu, Tema İstanbul Bahçe projesinin alıcıların için çok karlı olduğunu ve ileride satmaları durumunda çok büyük kazançları olacağını belirtti.

Mesa Yönetim Kurulu Başkanı  Erhan Boysanoğlu, Tema İstanbul Bahçe projesinin alıcıların için çok karlı olduğunu ve ileride satmaları durumunda çok büyük kazançları olacağını belirtti.

Mesa, Artaş, Kantur-Akdaş ve Öztaş ortaklığı tarafından Atakent’te 1 milyon 500 bin metrekarelik arazi üzerinde 3 milyar TL yatırım değeriyle Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük karma projesi olarak yapılan Tema İstanbul’un ikinci etabı olan Tema İstanbul Bahçe’nin lansmanı yapıldı.

Boysanoğlu, lansmanın ardından Emlakdream.com’a yaptığı açıklamada, projede 363 konut olduğunu söyledi.

“İsteyen bahçelerde isteyen balkondan zaman geçirecek”

Projenin, bir öncekinin 10’da 1 büyüklüğünde olduğunu anlatan Boysanoğlu, “Ancak işlem gördüğü alan önceki projeden 100 bin metre daha fazla. Bunun içinde eğlence parkı ve ticaret alanı var. Sosyalleşme alanı olarak düşünüyoruz burayı. İlginç bir proje oldu. 363 konut içindeki peyzajı iyi düzenlenmiş. Alıcılar isterlerse sakin bahçelerde isterlerse de balkonlardan, pencereden eğlence parkına bakarak zaman geçirirler. Su oyunları, değişik şeyler var. O da ayrı bir seyir meselesi olacak.” dedi.

Boysanoğlu, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük karma projesini hayata geçirdiklerini dile getirerek, “2020 sonunda bu kısmı bitireceğiz. 610 bin metrekare daha TEM tarafında arazi var. Oraya dönük şimdilik projemiz yok.” diye konuştu.

“Satışlar kısa sürede biter”

Projeden ev alan herkesin çok mutlu olduğunu ifade eden Boysanoğlu, “İstanbul’un en düşük işletme gideri olan proje. Çok da memnunlar. İlkinde 3 bin 600’e yakın konuttan 165 alıcı çıktı. Geri kalan hemen hemen yarısı satıldı bir haftada. Bu projenin ortalama 5 bin 800 lira metrekare fiyatı var. Şartları belli. Yüzde 25-30 civarı peşinat var. Geri kalanı banka kredisi veya peşin ödemeye göre değişiyor.” şeklinde konuştu.

Boysanoğlu, projenin kısa sürede tamamlanacağını kaydederek, “Bundan dolayı 6 ayda tüm satışların biteceğini düşünüyoruz. Ciddi bir prim yaptı önceki. Dövizdeki artışa bakarsak burada daha büyük bir gelir olması gerekiyor. Belki satış olarak yansıtamayacağız ama alıcılar için ileride çok değerli olacak. İlerde el değiştirmelerde çok büyük değerlerde satılacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI