27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerSGK'nın tarihi Unkapanı binası satışa çıkarıldı

SGK’nın tarihi Unkapanı binası satışa çıkarıldı

Unkapanı'nda bulunan ve üzerinde birçok binanın yer aldığı gayrimenkulün satışını, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun büyük hissedarı olduğu Emek İnşaat ve İşletme A.Ş. yapıyor.

İhale 10 Aralık'ta

İhale 10 Aralık günü Ankara'da yapılacak. İhaleye girmek isteyenlerin 6.1 milyon lira teminat yatırmaları gerekiyor. Anılan binaların üzerine kurulu olduğu alan ise 3 bin 360 metrekare.
 
Fatihde'ki arsa da satılık

Yine aynı gün satışa çıkarılacak bir diğer gayrimenkul ise Fatih'deki bir arsa. Bu arsa için ise 29 milyon 350 bin lira değer biçildi. Anılan arsa 5 bin 298 metrekare büyüklüğünde. Söz konusu arsa için ise 1,8 milyon lira teminat yatırılması gerekiyor.
 
Ağa Han'a mimarlık ödülü
 
Bir dönem ‘SSK Zeyrek Tesisleri' olarak geçen ve 100 milyon 800 bin lira bedel biçilen binaları 1962 yılında tasarlandı. Tesislerin tasarımını Sedat Hakkı Eldem yaptı. 1962-64 yılları arasına inşa edildi. 1986 yılında Ağa Han Mimarlık Ödülü'nü alan bina Cumhuriyet Dönemi'nin en güzel 10 binası arasında sayılıyor.
 
Büyük hissedar
 
SGK 54 yıllık geçmişi bulunan Emek İnşaat esasında bir kamu kuruluşu niteliğinde. Şirketin yüzde 49'u SGK Başkanlığı'na yüzde 49'u Türk Kızılay'ına yüzde 0,3 hisse THY'ye, yüzde 0,7 Atatürk Orman Çitliği'ne kalan yüzde 1 hisse ise Dr. Raif Gürün mirasçılarına ait.
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI