22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaManşetSabiha Gökçen'e ikinci pist geliyor

Sabiha Gökçen’e ikinci pist geliyor

Kurtköy'deki Sabiha Gökçen Havalimanı'nda halihazırda tek pistte saatte 40 olan uçak kapasitesi ikinci pistin yapılıp açılmasıyla birlikte 80'e çıkacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na ikinci pist yapılıyor. Şu an tek pistle çalışan havalimanının ikinci pistinin de üçüncü havalimanının bitirilmesiyle birlikte devreye gireceğini açıklayan havalimanının işletmecisi İSG’nin CEO’su Ersel Göral; 2019 ortalarında ikinci bağımsız piste kavuşacak Sabiha Gökçen’in böylece bir şehir havalimanı haline geleceğini söyledi. Mevcut durumda saat 40 olan uçak iniş – kalkış kapasitesinin ikini pistle birlikte saatte 80 uçak kapasitesine çıkacağını açıklayan Göral; trafiğin de en az yüzde 20 artış göstereceğini söyledi. Göral, hem gelişlerde hem de gidişlerde artan hava trafiği nedeniyle bazı kapasite sorunları yaşadıklarını, ikinci pistin açılmasıyla bu sorunun ortadan kalkacağını belirtti. İç hatlar teminalini de 25 bin metrekare büyüteceklerini aktaran Ersel Göral böylelikle yıllık 33 milyon olan yolcu kapasitesinin de haziran 2018’den itibaren yıllık 41 milyon yolcu kapasitesine çıkarılacağını ama aslında bunun bile yeterli gelmeyeceğini bu nedenle  Savunma Sanayii Müsteşarlığıyla görüşmeler yaptıklarını ve şu an kullanımda olmayan eski terminali yıkıp oraya yeni bir terminal yapma düşüncelerinin devam ettiğini ve  konunun henüz net olmamakla oraya yapılması planlanan yeni binanın iç hatlar yolcuları için kullanılacağını ifade etti.

Yapımı devam eden metro hattı tamamlandığında Sabiha Gökçen’in Taksim’e direk bağlantısı olacak

Metro çalışmaları hakkında da açıklamalar yapan Ersel Göral; 2018 yılı sonunda devreye girmesi planlanan metro hattıyla birlikte Kadıköy – Kartal – Tavşantepe metro hattının Pendik’e kadar uzatılacağını, Pendik’ten sonra metro, Sabiha Gökçen’e bağlanacağını belirterek böylece Sabiha Gökçen’in hem Kadıköy’e direkt hem de Marmaray hattıyla Taksim’e direkt bağlantısı olan bir havalimanı olacağını belirtti.

Bağlantılı uzun menzilli uçuşlar için görüşmeler sürüyor

Yakında Sabiha Gökçen’den uzun menzilli uçuşların da başlayacağını açıklayan Göral; direkt olmasa da Avrupa’da birkaç nokta üzerinden bağlantılı Kuzey Amerika uçuşları yakın zamanda gerçekleşebilir diyerek bı konuyla ilgili görüşmelerinin devam ettiğini ve birkaç havayolu şirketinin konuyla ilgilendiğini aktardı.

3. havalimanının açılmasıyla birlikte Sabiha Gökçen’e yeni havayolları gelecek

Dubai’nin Emirates hava yollarının Sabiha Gökçen’de günlük uçuşlara başlayacağını söyleyen İSG CEO’su Ersel Göral yeni havalimanının açılmasından sonra bazı havayollarının Sabiha Gökçen’e de geleceğini ve THY’nin de Sabiha Gökçen uçuşlarını artıracağını ifade etti.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI