22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaYazarRekordan Sonra zamsız Kampanyaya var mısınız?

Rekordan Sonra zamsız Kampanyaya var mısınız?

1 Şubat 2017 tarihinde Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum'un basın mensuplarının önünde verdiği  ‘Kimse zam yapmayacak’ sözüyle başlatılan ‘Güçlü Türkiye için Birlik Vakti’ kampanyasını da geride bıraktık.32’si Emlak Konut GYO’nun çözüm ortakları ile olmak üzere GYODER ve KONUTDER üyesi şirketlere ait 100’ün üzerindeki markalı projede başlatılan iki aylık kampanyada, vatandaşlar 2 bin 700’ün üzerinde bağımsız bölümü satın almak için imza attı. Bu güzel gelişmeye 'Kış ortasında bahar yaşandı' yakıştırmasında bulunmak en doğrusu olacak. Rakamların diliyle bakarsak öyle de oldu.
 Emlak Konut GYO’nun kasasına 3,5 milyar liranın girmesine vesile olan kampanyayı şöyle okumak gerek; 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ekonominin çarklarının dönmesi için ağustos ayında başlatılan ilk kampanya atağında Emlak Konut GYO, 7 aylık satışını 1 ayda gerçekleştirmişti. Hain darbe girişiminin hemen ardından konut satışlarını canlandırmak için başlatılan ilk kampanyada bir ayda toplam 2 bin 547 adet bağımsız bölüm satışından 1 milyar 960 milyon liralık satış değerine ulaşılmıştı. İkinci kampanyada ise adeta kış ortasında baharı yaşayan Emlak Konut GYO çözüm ortakları 2.5 milyar lira olan ciro hedefinin çok üzerine çıkmış oldu. Birçok ilki barındıran kampanyanın son gün fırsatları kısmen de olsa devam edecektir.
 
200 bin liralık konut kalmadı
1 Şubat’ta 15 bin konut için başlatılan kampanyaya, daha sonra GYODER ve KONUTDER’in girişimleriyle 20 binin üzerinde konut dahil edildi.  Bin 500 adedi hemen teslim olmak üzere metrekaresi 2.700 TL’den başlayan konutlar, yüzde 15 – 20 daha uygun fiyata hızlıca sahiplerini buldu. En hızlı satılan konut tipleri ise 200 bin lira sınırından başlayan 1+1 ile 300 -350 bin lira bandındaki 2+1’ler oldu.
 
Büyükşehirlere bereket yağdı
İstanbul dışında Konya, Nevşehir, Denizli,  Ankara gibi büyükşehirlerdeki projeleri kapsayan kampanyaya destek veren bankaların temsilcileri Türkiye’nin geleceğine güvendiklerini, bu kampanyaya, sektörünün gücünü göstermek için de girdiklerini ifade etmişlerdi. Kampanyada ilk kez 240 ayda yüzde 0.79 faiz oranı ile ev sahibi olma fırsatı da sunuldu. Buna rağmen daha kısa vadeyi tercih edip faiz yükünü hafifletilmek isteyen vatandaşlar ağırlıklı olarak 5 yıl vade farksız ve 10 yıl 0,45 vade farklı seçeneklerde yoğunlaştı.
 
YATIRIMLAR ÖNE ÇEKİLDİ
Kampanya ile konut pazarının hareketlendiğine dikkat çeken gayrimenkul sektörü temsilcileri 2017 yatırım kararlarını da öne çekti. NEF, AŞCIOÐLU, SUR YAPI, GÜL PROJE, AÐAOÐLU ve DAP YAPI milyarlık projeleri için ön talep süreçlerine hız verdi. Bunca heves ve telaş varken hız kesmeden kampanyalar devam etmelidir, hatta zam lafı geçmeden devam etmelidir, hiç olmazsa nisan sonuna kadar,,, Çünkü,projeleriyle son kampanyayı destekleyen inşaat firmaları tüketicilerin gösterdiği ilgiden memnun kalmıştı. Bir kısmı hemen teslim olan dairelerin yanı sıra inşaatına yeni başlanan projelerden mülk sahibi olanlar, firmaların referans projeleri ve Emlak Konut GYO’nun verdiği güvenle sözleşmelerini imzaladı.Bunun devamının gelmesi gerekiyor.

PROJE BİLGİ FORMU

Mehmet Canıtatlı
Mehmet Canıtatlı
1971 Kilis doğumlu. İlk ve ortaöğretimini Kilis’te tamamladıktan sonra üniversiteyi İstanbul Üniversitesi iletişim fakültesi mezunu. 1990 yılından bugüne medyanın radyo, televizyon, dergi, internet ve gazete mecralarında ekonomi muhabiri, editörü, yazarı ve müdürü olarak çalıştı. Emlakdream’de yayın danışmanı olarak çalışma hayatını devam ediyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI