16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaYeni ProjelerReal Merter görücüye çıktı!

Real Merter görücüye çıktı!

Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı ortaklığında inşa edilen Real Merter'in basın toplantısı, Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, KDM Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Murat İzci, Vizyon Art Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Salih Mısırlıoğlu ve Vizyon Art Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Naci Kesik’in ev sahipliğinde gerçekleşti.

Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı ve KDM Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Murat İzci, Real Merter hakında detaylı açıklamalarda bulundu.

BASIN TOPLANTISININ TAMAMINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ


Murat İzci basın toplantısına şu an Türkiye’deki AVM’lerin rakamsal verilerinden bahsederek başladı. Türkiye’de 10 bin metrekarenin üzerine 297 adet AVM’nin olduğunu dile getiren İzci, Türkiye’nin 53 ilinde AVM olduğunu, Marmara bölgesinde 137 adet, en fazla kiralanabilir alan açısından ilk 4 ili; İstanbul, Ankara, Bursa ve Antalya olarak açıkladı.

"Alışveriş merkezciliğinde yeni bir arayış içerisindeyiz"

Türkiye’de AVM’ciliğin önemli boyutlara ulaştığını söyleyen İzci, daha da iyi olması gerektiğini belirtirken, alışveriş merkezciliğinde yeni arayış içerisinde olduklarını ve Real Merter projesini hayata geçirerek, yeni arayışlarını bulduklarını ve bugün o arayışı basınla paylaştıklarını ifade etti.

İstanbul Merter’in tam da merkezinde konumlandırılan ve bölgenin ilk kentsel dönüşüm projesi olan Real Merter’de satışlar başladı. 248 konut ve 155 adet toptan, perakende mağazası bulunan Real Merter 130 milyon liralık yatırımla hayata geçirildi.
2017 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmesi planlanan projenin tasarımı ise Tago Mimarlık’a ait.

Yaşam alanları için 41 bin 422 metrekare alan ayıran Real Merter’in içerisinde; çocuk oyun parkları, süs havuzları, yürüyüş parkurları, spor sahaları, sauna, buhar odaları, market, kuaför ve fitness merkezi gibi birçok sosyal olanağı bir arada bulmak mümkün.

Real Merter'de fiyatlar…

25 bin 585metrekaresi konut, 22 bin 422 metrekaresi ise ticari alanlara ayrılan projede konut metrekare birim fiyatı 4 bin 670 lira, ticari alan metrekare birim fiyatı ise 7 bin liradan başlangıç gösteriyor.

Modern mimariyi son teknoloji ile buluşturan ve büyüklükleri 66 metrekare ile 185 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler yer alacak.

Ulaşımı çok kolay bir proje…

Murat İzci “Burası Merter’deki ticareti tamamlayacak, trafik keşmekeşinden sıyrılacak bir yer olacak. Havalimanına 10 dakika, E-5 Karayolu’na 5 dakika ve TEM Otoyolu’na 5 dakika mesafedeki Real Merter’in ulaşım açısından çok kolay bir yerde konumlandırılması ve toptan tekstil ve  perakende merkezi olması projenin en büyük unsurları” diye konuştu.

Ahmet Dokumacı proje ve projenin lokasyonu ile ilgili bilgi verdi:

“Bu bölgeyi 30 yıldır biliyoruz. Kütük Ailesi ile birlikte konuştuğumuz bir proje. Vizyon Yapı’nın sahipleri Naci Bey ve Salih Beyle kafa kafaya verdik ve burada böyle bir ilk proje ortaya çıkardık. Kentsel dönüşüm çarşısı anlamında bir ilk proje hayata geçirdik. Arsamızın 38 bin 500 metrekaresinin 15 bin metrekaresini sosyal alana bırakıyoruz. Yüzde 70 yeşil alan ve yolların yer aldığı projede, yüzde 30’unu ticari alana dönüştürüyoruz.” dedi.

"Tekstilin başkenti Türkiye’de Merter’dir"

Dokumacı “Türkiye’de tekstilin yapıldığı tüm iller ve İstanbul’daki bölgelerin hepsi Merter’den etkileniyor, buradan ilham alıyor. Bu projemizin 50 yıl sonra da güncelliğini koruyacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Neden böyle bir projeye başlandı?

Dokumacı “Merter’in en büyük sorunu otopark. 30 bin metrekarelik bir otoparkın olacağı bir proje hayata geçirdik. Real Merter projesinde; otel, banka, yiyecek içecek mekanları, kargosu vs. her şeyi olacak. Tam anlamıyla düşünülmüş bir proje” diye belirtti.

"150 adet ön talep topladık"

İzci,şimdiye kadar 150 adet ön talebin 50’sine yanıt verdiklerini, bu taleplerin de ağırlıklı olarak konut için toplandığını söylerken, projede iddialarının 12 yıl içinde kendini amorte etmesi olduğunu ekleyerek sözlerini bitirdi.

Basın toplantısının ardından Ahmet Dokumacı, Emlakdream.com Yayın Yönetmeni Ayla Özer’in sorularını cevapladı.

RÖPORTAJI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Erken teslim edeceğiz

Bölgede bulunan diğer projelere göre fiyatlarının  çok düşük olduğunu belirten Dokumacı: ''Bölgeye göre fiyatlarımız çok düşük, rakamlarımız yüzde 60 seviyesinde prim yapacak. Projenin yüzde 30'unu şuan yaptık. 2017'nin 6.ayında bitecek olmasına rağmen biz 2016'nın sonunda bitireceğiz. Çok yoğun taleplerimiz var ama yatırımcıları pek düşünmüyoruz. Tekstilci, sektörden insanları bekliyoruz. Burada fiyatları minimize ettik ve ciddi avantajlar sunuyoruz. Altyapısı güçlü, 1200 araçlık otopark alanı olan bir yer sunuyoruz. Ayrıca, 16 tane asansörü olan, 2 tane yük asansörü olan, yürüyen merdivenleri olan olan bir proje.'' diye belirtti.

Ufukta yeni otel ve rezidans projesi var

Dokumacı sözlerini şöyle bitirdi: ''Konutta da rakamları aşağıda tuttuk, alıcılarımızın bankalardan uzun süreli faiz kullanmaları yerine, konut fiyatlarını düşürdük ve burdan konut almalarını sağladık. Yüzde 50 peşin alıyoruz, geriye kalan yüzde 50'yi de 12 ayda alıyoruz. Yani evler bedavadan biraz pahalı. Yeni projelerimiz de var. Abdi İpekçi'nin yanında 30 dönümlük bir arazide otel ve rezidans projesi hayata geçecek. Önümüzdeki yılın sonunda başlıyoruz, denize çok yakın, çok güzel bir proje olacak.''
 
Ayşe Özlem KURUCA/Emlakdream.com
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI