28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaYazarPROJELERİN PERDESİNİN ARKASINDAKİ GİZLİ GÜÇ :PROJE YÖNETİM, PAZARLAMA ve SATIŞ SEKTÖRÜ

PROJELERİN PERDESİNİN ARKASINDAKİ GİZLİ GÜÇ :PROJE YÖNETİM, PAZARLAMA ve SATIŞ SEKTÖRÜ

2000’li yıllar ile başlayan gayrimenkul sektöründeki yükseliş trendi beraberinde “ proje yönetim, pazarlama ve satış “ Danışmanlığında sektörel açılımlar getirmiştir.
Gayrimenkul Sektöründe rol alan firmaları “ arsa/arazi ve proje geliştiren“ , “inşaatçı/müteahhit“ , “sermayedar“ olarak birlikte veya ayrı ayrı  farklı gruplara ayırabiliriz.
Gayrimenkul Sektöründe Projenin Marka Değeri; ayni konutu “farklı bir noktada“ yapmakla, “proje içinde“  yapmanın farkıdır. Bu farkı belirleyen unsurlar; kurumsal duruş, sunulan yaşam standardı, yerleşim özellikleri, satış ve satış sonrasıdır.
Konut sektöründe;  ürün tanımı yaparken sadece  dört duvar ve bir çatıdan bahsetmek yerine konutun yer aldığı projenin bütününden söz etmek gerekir. Çünkü günümüz insanı sadece barınma ihtiyacının karşılanabileceği mekanın ötesinde, sosyal, sportif, ticari ve kültürel ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir çevre ile birlikte inşaat malzemeleri, inşaat tekniği, sağlamlık, işçilik kalitesi ve prestij mimari tasarım gibi unsurlar aramaktadır.
Geliştirilen gayrimenkul projelerinin bölgesel talep ve ihtiyaç seviyelerine göre  planlanıp mimari tarzın geliştirilmesi,  projenin başarısında hayati önem taşımaktadır. Başarılı projeler  plan üzerinde tüm fonksiyonları ile müşteri talebine yanıt verebilen projelerdir.
Proje Yönetim, pazarlama ve satış hizmet firmaları;  gayrimenkul piyasasında  “ arz ve talep “yönünü  yıllardan beri sektörün tam içinde güncel trendler doğrultusunda yaşayarak deneyimlemekte ve hizmet sunulanBölge, rakip,yatırımcı  ve hedef kitle analiz sonuçları proje geliştirici firma ile paylaşmakta,geliştirdikleri " stratejiler " ile projelere hayat vermektedirler.
Pazarlama ve Satış firmalarının hizmetleri; proje geliştirme aşamasında başlayıp; satış sonrası süreci ile devam etmektedir.
Proje geliştirme ve inşaat firmalarının hata payını minimize eden proje yönetim, pazarlama ve satış hizmet firmalarının başarısı doğru ürün ile doğru talebi, doğru satış koşulları ile  buluşturmaktan geçmektedir.
Yüzlerce kişiye; hizmet verilen firma ve/veya proje kimliğinde istihdam sağlayan proje yönetim,pazarlama ve satış firmalarının sayıları hızla artarken operasyonel boyut yurt içi ve yurt dışı açılımlar kazanmaktadır.
Türkiye’ de ve özellikle İstanbul’ da  hizmet hacimleri milyar dolarlar seviyelerine erişen proje yönetim, pazarlama ve satış hizmet firmalarının varlığı yıllardan beri bilinmemektedir. Gayrimenkul sektörüne başarı ile yıllarca profesyonel hizmet veren yöneticilerin kurduğu firmalar sektörel deneyimlerini proje geliştirici ve/veya inşaat firmalarına dışarıdan taşımaktadır.
Ancak; hizmet verilen firma ve/veya proje kimliği içinde hareket eden proje yönetim,pazarlama ve satış firmalarının varlığı bilinmemekte, projelerin başarısındaki gizli güç olarak varlıklarını perdelerin arkasında devam ettirmektedirler.
Operasyon ve Danışmanlık boyutları ile sunulan hizmet çeşitlemesinin oluşturduğu proje yönetim,pazarlama ve satış sektörü bilinmediği için algısal olarak emlakçılık ile karıştırılmaktadır.
15 yıldan beri  “ proje yönetim, pazarlama ve satış “ danışmanlık hizmet firması yöneticisi olarak;  Gayrimenkul sektörünün isimsiz kahramanlarını “  proje yönetim,"pazarlama ve satış hizmet firmalarını,  bir platform çatısı altında toplamak ulusal ve uluslar arası kimlik katmak ve sektörü tanıtmak için  zamanının geldiğine inanıyorum
 
BİLGE ÖZDEMİR
CEO – REDAC & EMLAKCHI REAL ESTATE CONSULTANT LTD.

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir, pazarlama ve işletme konularında yurtdışı ve yurtiçinde eğitim almış ve önde gelen firma ve gayrimenkul projelerinde uzun süre üst düzey profesyonel yöneticilik yapmış, sektörü bilen, proje geliştirip yönlendiren, proje pazarlama ve satış misyonundan gelen vizyon sahibi girişimcidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI