28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaBölge RaporlarıPendik yatırımcısını zengin ediyor!

Pendik yatırımcısını zengin ediyor!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ardından İstanbul Teknopark’ın hayat bulmasıyla lojistik merkezine dönüşen ilçede arsa stokları erirken, araziler üzerinde 20’den fazla konut projesi yükseliyor. Orta gelir grubunun tercih ettiği bölgeye beyaz yakalılar da yoğun ilgi gösteriyor. Önümüzdeki yıl Sabiha Gökçen'e kadar uzanacak metro hattı ve şehir planlamasıyla çekim merkezi haline gelecek Pendik’ten konut satın alanlar orta vadede kazançlı çıkacak.
 
PENDİK’TEN NEDEN EV ALINIR?
Pendik-Kurtköy hattı, Sabiha Gökçen Havaalanı'na ve Gebze ve Dilovası organize sanayi bölgelerine yakın olması nedeniyle yatırımcılar için cazip bir bölge. Yatırımcılar arasında büyük şirketler çok olmamasına karşın markalı konut projeleri geliştiriliyor. Fiyat artış hızı önümüzdeki dönemde farklılığını ortaya koymadan konut almak avantajlı görünüyor. Bölgeye yakın uluslararası şirketlerde çalışan beyaz yakalılar, yabancılar ve İstanbul dışı ikameti olan işadamları için artık Pendik yatırım yapılacak bir adres olarak görülüyor. Pendik-Kurtköy hattı, Sabiha Gökçen Havaalanı, Pendik Hızlı Tren İstasyonu, Pendik-Kartal-Tuzla feribot ve deniz otobüsü iskeleleri, Pendik Marina, metro hatları, Osmangazi Köprüsü, TEM otoyolu, E-5 otoyolu, Tuzla dershanesi, Tuzla Limanı, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi, Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi gibi bölgelere yakınlığı ile değerini her geçen gün artırıyor.
 
Fiyatlar artıyor
Değerleme raporlarına göre 2013 yılında yüzde 18, 2014 yılında yüzde 1, 2015'te yüzde 10 ve 20l6'da ise yüzde 7 fiyat artışının yaşandığı ilçede, son beş yılda konut fiyatları yüzde 30’un üzerinde yükseldi.  1 + 1 tip dairelerin ağırlıkta olduğu sitelerde 2 +1 ve 3 +1 konut tipleri de büyük ilgi görüyor. Stokların ortalama metrekaresi 3 bin liradan başlayıp 3 bin 600 ile 3 bin 900 seviyelerine kadar çıkıyor.  Yeni ve lüks konutlarda ise rakamlar 7 bin lira seviyelerini buluyor.
  
Orta gelirlilere nitelikli konut
Pendik’te beyaz yakalı ve orta gelir grubuna nitelikli konutlar ürettiklerini söyleyen Satya Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan, “Piyasa koşullarında artık mühim olan konutta orta ölçeğe hitap etmek ve insanların kazanması ve ev sahibi olmasını sağlamaktır. Pendik’te ayda 3 bin 500- 4 bin liralık alım bandındaki orta üst gelir grubundaki aileler rahatlıkla ev sahibi olabiliyor. Geliştirdiğimiz üç projede de iç finansman desteğimizle ev ihtiyacı olanlara hitap ettik. Herkesin iyi, nitelikli konutlara sahip olmaya hakkı olduğunu düşünerek esnek ödeme planları sunuyoruz” dedi.
 
Dürüst müteahhitle çalışın
Gayrimenkul sektöründe dürüstlüğün, planlamanın, karşılıklı kazanmanın önemli olduğunu söyleyen Aydoğan, “Müşteriye teknik şartname ve zamanında teslim gibi sözleri firma sahibi adına verdiğimiz sözlerin tutulmadığını görünce işin yapım aşamasına geçmenin zamanı geldiğine inandık. Kendi işimizi yapıyoruz. Ev alırken referanslara bakarak adım atılmalı” diye konuştu.
 
Meyve ağaçlı proje
Anadolu yakasında iki yeni proje daha geliştireceklerini söyleyen Aydoğan,’’ Kurtköy’de 360 milyon lira, Kartal’da ise 330 milyon liralık yatırım yapacağız. Bu yılsonunda yüzde 200 büyümeyi hedefliyoruz. KriyaTime projemizde 4 blokta 80 dairenin teslimlerini yapıyoruz. Pendik Yayalar projesinde, 1100 adet meyve ağacının olduğu bir meyve bahçesi oluşturulacak’’ dedi.
 
Buraya yatırım yapan kazanacak
Pendik’in her yatırımcı tarafından önemsenmesi gerektiğini söyleyen DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz da, ’’5-6 sene sonra Pendik Anadolu yakasının en önemli bölgesi olacak. Havalimanı büyütülüyor, Sabiha Gökçen Havalimanı olacak. Sadece İstanbul'a değil, Gebze, Kocaeli, Darıca Bursa'ya da hitap edecek. Türkiye'nin yüzde 38 sanayisi burada yönetiliyor. Belediye suyun içine yapay adalar yapacak. Gemi tersanelerinin bir bölümü alınıyor. Sahil düzenlemesi yapılıyor. Dolayısıyla Florya bölgesinde Atatürk Havalimanından sonra ne gelişme yaşadıysa, 10-15 yılda oradaki gayrimenkuller nasıl değerlendi ise aynı şey Pendik için de geçerli olacak. Şu anda Pendik'te konut fiyatları çok ucuz. 5-6 bin liralık metrekare fiyatıyla çok iyi bir daire alabiliyorsunuz. Bence bu rakamlar orta vadede 13-14 bin liralara kadar çıkacak. Biz de şimdi burada arazi geliştiriyoruz’’ dedi.
 
PENDİK’İN YILDIZ PROJELERİ
* DAP Yapı’nın sahile yakın 220 dönümlük arazisi üzerinde cadde mağazalı, hastane, özel üniversite, devlet okulu, sanat merkezleri, oteller, 3 bin 500 konut ve 500 civarında ofisin yer alacağı proje geliştiriliyor.
* Erguvan İnşaat 284 dairelik Premium Residence projesini inşa ediyor.
* Hanesel Yapı &Demirbaş Yapı’nın üstlendiği 540 daireli 360 Kurtköy yatırımcının ilgisiyle karşılaştı.
* Satya imzalı 362 dairelik Yayalar Pendik orta gelir grubuna hitap ediyor.
* Ms Mega Yapı imzasıyla hayata geçirilen Aydos Land projesi 600 konut ve 35 ticari üniteden oluşuyor.
* TOKİ, Pendik ve Tuzla projeleri için hazırlıklarını sürdürüyor.
* KİPTAŞ , Pendik’teki sanayi arsası üzerinde dönüşüm projesine imza atacak.
* İnsay Yapı, Ondörtüç Pendik projesinin satışlarına devam ediyor.
* 137 daireli Pendik Portre projesi Akbulut İnşaat, Arma Yapı ve Özdemir İnşaat ortaklığı imzasıyla hayat buldu.
* Hak Yapı, Winlife projesinin yanı sıra bölgede 200 milyon değerindeki iki yeni projesine başlıyor.
* İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Pendik'te yapılması planlanan 6 km’lik Sabiha Gökçen – Kurtköy Metro Hattı projesinde çalışmalar devam ediyor.
 
Mehmet CANITATLI


 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI