24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerOrdu - Giresun Havalimanı Arsa Fiyatlarını Arttırdı

Ordu – Giresun Havalimanı Arsa Fiyatlarını Arttırdı

Avrupa ve Türkiye'nin denizin doldurulmasıyla yapılan ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan ve Ordu-Giresun Havalimanı,Ordu'nun en küçük ilçesi olan Gülyalı'ya ilgiye artırdı.

Temeli ilk olarak 2011'de atılan proje,22 Mayıs 2015'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla hizmete açılmıştı.

Dolgu havalimanının inşa edilmesiyle hareketlenen Gülyalı, birçok yatırıma da ev sahipliği yaparak artık sadece balıkçılıkla anılan bir ilçe olmaktan uzaklaştı.

3 Bin Kişilik Nüfus Harekete Geçecek
Yılmaz, iş adamı Velittin Küçük tarafından yaptırılan ve 12 milyon liraya mal olacak Gülyalı Turizm Otelcilik Fakültesinin de Ordu Üniversitesine kazandırılacağını ifade ederek, inşaatı süren fakültenin gelecek eğitim dönemine yetiştirilmesinin planlandığını, fakültenin açılmasıyla ilçede yaklaşık 3 bin kişilik nüfus hareketi yaşanacağını belirtti.

"Fiyatları Düşürün, Aksi Durumda Yatırımcılar Kaçacaklar”

İlçedeki gelişimin havalimanıyla başladığını kaydeden Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, "Özellikle havalimanının açılmasının ardından arsa fiyatları katlanarak arttı. Havalimanı açıldıktan sonra 1 dönüm arsasına 1 milyon lira isteyen ilçe sakinlerimiz var. Vatandaşlarımızın çoğu arsa fiyatlarının daha da artmasını beklediğinden satış yapmıyor. Arsalara talep var ancak şu anda satan yok." ifadesini kullandı.

Şen, özellikle havalimanına yakın yol güzergahındaki arsaların çok pahalı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Tüm arsa sahiplerine sesleniyorum. İlçemize gelecek özel yatırımcılarının önünü açmak için fiyatları biraz düşürün. Aksi durumda yatırımcıları kaçırmış olacağız."

Talip Şen, arsa fiyatlarının yanı sıra ilçedeki konut fiyatlarının da arttığına dikkati çekerek, daha önce site içinde 200 liradan alıcı bulan dairelerin artık 350-400 liradan satışa sunulduğunu dile getirdi.

AA

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI