19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerMüteahhitlere KDV İadesi!

Müteahhitlere KDV İadesi!

Hükümet, piyasaların hareketlenmesi ve durgunluğun aşılması için inşaat sektöründe konut teslimlerinde yüzde 18 olarak alınan KDV’yi 31 Mart 2017’ye kadar yüzde 8’e indirdi. Satıcıların da daha çok konut satması için KDV iadesi de getirildi.

KDV oranında yapılan 10 puanlık indirim, 8 Eylül 2016’dan 31 Mart 2017’ye kadar yaklaşık 7 ay içinde gerçekleşecek satışlarda uygulanacak. Kararname kapsamına  göre yüzde 18'den yüzde 8'e KDV oranı düşürülecek olan konutların net alanı 150 metrekare ve üzerinde olması gerekiyor.

Rezerv  yapı alanı ve riskli alan olarak belirlenen yerlerde bulunan net alanı 150 metrekare ve üzeri konutlarda bu uygulama dikkate alınmayacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan, Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, KDV oranı indirimi düzenlemeleri ile ilgili, müteahhitlerin ve konut yapımcılarının geçici süreyle KDV oranı indirilen konut satışları nedeniyle KDV iadesi de alabileceklerini söyledi.

Geçmişte geçici olarak 2009 yılında üç kez KDV oran indirimi yapıldığında KDV iadesine izin verilmediğini belirten Tolu, 7 aylık sürede kararname ile geçici olarak KDV oranı indirilen konut tesliminde bulunan müteahhitler ve konut yapımcılarının KDV Kanunu'nun 29/2. maddesine göre KDV iadesi talebinde bulunabileceklerini belirtti.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI