23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaBölge RaporlarıMüstakil villa trendinin değişmeyen adresi; "Büyükçekmece Göl Vadisi"

Müstakil villa trendinin değişmeyen adresi; “Büyükçekmece Göl Vadisi”

90’lı yılların başında ALARKO tarafından ALKENT projesi ile keşif edilen bölgede yerleşim ve proje geliştirme süreci 99 depreminden sonra hız kazanmıştır. Göl ve Deniz hakimiyetinin vadi boyunca uzadığı bölge, ağırlıklı olarak villa projelerine ev sahipliği yapmaktadır.
Bölgede deneyimlenen çeyrek asırlık proje geliştirme süreçi sonuçunda butik projelerden; site projelerine… üç katlı villa trendinden; iki ve tek katlı villa yapısına… 1.000 m2 seviyelerindeki malikhane yapsından 300 m2’ lik hacim tercihlerine yönelim izlenmektedir.
Yıllardan beri sürdürdüğümüz analizler; Bölge yerleşim/yaşam talep yapısının yakın çevre,  Bahçeşehir ve çevresinde yaşayanlar ile yakın/orta mesafe sanayi yapısından geldiğini ortaya koyarken son yıllarda Körfez ülkelerinden talep boyutu dikkat çekmektedir.

Arsa m2’ lerinin 150-$’ lar seviyesinde seyrettiği bölgede, site projesi geliştirilebilecek stok yapısı yok denecek kadar azdır. Bu durum; yaşam bulan ve geliştirilmekte olan projeler için olası değer artışına işaret etmektedir!…

Bahçeşehir-Esenkent’ e 10 dakikalık mesafesi ile “ arka bahçe “  olarak nitelendirdiğim bölge; yerleşim ve yaşam  ihtiyaçlarını ağırlıklı olarak bu bölgeden karşılamaktadır.
Büyükçekmece Göl Vadisinin gelişimine önemli katkılar getirecek projelerden bazıları;

  • Emaar tarafından açıklanan ancak süreci hakkında bilgi beklediğimiz; , 45 bin metrekarelik brüt kiralanabilir alana sahip, 203 bin metrekarelik bir arazinin üzerinde yer alacak Türkiye’nin ilk designer outleti olan Florentia Village projesi

 

  • Temeli Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından atılan  Midwood Kompleksi 825 milyon lira yatırımla 505 dönümlük arazide konumlanan Midwood Avrupa’nın en büyük film platosu ve dünyanın en önemlileri arasında olma özelliği taşıyacaktır.

 
Midwood’ un içinde konaklama alanları , anaokulundan üniversiteye kadar bir eğitim vadisi, tematik eğlence parklarının ve yeme-içme ünitelerinin bulunduğu dev bir kompleks olması hedefleniyor.
 
Milyon kişiyi ağırlama hedefi ile yola çıkan Midwood, sinema sektöründen eğitime kadar birçok sektöre ivme kazandırarak, turizm çeşitliliğini arttıracak ve bölgeyi çazibe ve çekim merkezi haline getirecektir.
 

  • 3. Havalimanı ve   Kuzey Marmara Çevre yoluna rahat erişim noktasında bulunan konumu ile İstanbul’ un her noktasına, tüm Boğaz köprülerinden İstanbul Anadolu yakasına erişim olanağı sunmaktadır.

Tüm bu gelişmeler mevcut yapı ve olanaklar ile Büyükçekmece Göl Vadisinin “ Beverly Hills “ yürüyüşüne devam ettiğini göstermektedir.
Park Village Tek Katlı Villa konsepti ile bölgenin kaderini değiştiren ARIKAN YAPI,Toskana Vadisi’ nin  3. Faz’ ına  taşıdığı  tek katlı villa konseptini 100 farklı nedenle Toskana Orizzonte’ nin müstakil tek katlı  villa talebi ile buluşturmaya davet etmektedir.

Yalçınlar Göl Mahal projesinde elde ettiği villa deneyimini Batı Mahal projesinde  iki katta villa konsepti ile buluşturmaktadır.

Kameroğlu İnşaat, Pelican Hill deneyimlerini “ tek katlı ve iki katlı müstakil villa “ karma konsepti ile Ihlamur Evlerine taşımaktadır.

Mesa Nurol sahibi oldukları arazi üzerinde ortak girişim geleneğini Yeşil Yaka projesinde sürdürmekte yılların deneyimini Büyükçekmece Göl Vadisine taşımaktadır.
“Mahalle“ süreci ile başlayan Yeşil Yaka projesinin  yoğun talep karşında hızla  “Kasaba“ sürecine doğru ilerlediğini görülmektedir… doğa ile bütünleşecek Yeşil Yaka’ nın göl ve vadiler ile geleceği hazırlanmaktadır.

Tek Katlı ve İki Katlı villa konseptleri ile şekillenen proje, Mesa & Nurol tadı ve tarzı ile bölgeye farklı bir hareketlilik getirerek bölgesel rekabetde önemli bir adım atmış durumdadır.
Yeşil Yaka mimari ofisi; Erginoğlu & Çalışları yapı ve oda kullanımlarında sunduğu “çok amaç ve alternatif fonksiyon“ dokunuşları için kutluyorum.
2002 yılından beri Büyükçekmece Göl Vadisinde Butik projesinden; en büyük projesine kadar farklı işleyiş tarzlarında bulundum.  Büyükçekmece Göl Vadisi’ nde  ilk’ lerin uygulayıcısı olarak; Tek katlı villa konseptini –  Park Village’ de, İki kat’ta villa konseptini –  Batı Mahal’ de ve  İki Fonksiyonel Kat kavramını – Yeşil Yaka’ da   buluşturma fırsatını elde ettim.
Büyükçekmece Göl Vadisi’ nde geliştirilecek gayrimenkul projesinin bulunduğu alan ; İstanbul Avrupa yakasında “ villa “ konseptinin en düzenli geliştiği bölge ve müstakil villa talebinin TEK ADRESİ ‘ dir. Çünkü;
–              Gürültü kirliliği, sanayiden uzak ve en huzurlu bölgedir,
–              Bölge; belediye hizmetleri almaktadır,
–              İstanbul’ da  sıkça karşılaştığımız çarpık yerleşim alanlarının dışındadır.
Villa yerleşimi, bahçe ile bütünleşmiş yaşam tarzı 7’ den 70’ e dairede oturan herkezin özlemidir. Kim istemez çocularını bahçeli bir evde büyütmek, tabiatı, doğayı yaşatmak, hayvan sevgisini sunmak…
Ancak bu özlemin İstanbul’da her geçen gün imkansızlaşmaya doğru gittiğini görmek insanı üzmektedir. Ne yazık ki rant; duyguların,  ideallerin önüne geçmektedir. Müstakil yaşam tarzları bugün yüksek yapıların gölgesinde nefes almaya çalışmaktadır.
 
Sadece imar durumunun dikey yapılaşmaya uygun olmadığı alanlarda zorunluluktan villa projeleri geliştirilmektedir. Villa trendi ve villa yaşam tercihindeki değişimi gözlemlemeden projelendirilen “ villaya benzer yapılar ” yıllardan beri sahiplerini beklemekte…İstanbul’ da “ bir yaşam kültürü “ yok olmaktadır…
Büyükçekmece Belediyesi ve Belediyelerden rica ediyorum.Özellikle yatay yerleşim alanlarında villa anahtar sayılarını artırınız.  İmar hakkını sonuna kadar kullanıp, Satılamayacak, büyük m2’ li villa üretmenin ne ülkeye, ne çevreye, nede proje geliştiriciye hiç bir faydası yoktur.
Büyükçekmece Göl Vadisi  projeler yarışında, projeler büyüklüklerine göre “ sosyal, sportif, ticari,eğlence, dinlence kent hizmetlerini sunmaktadır. Tanıtım ve satış ofislerinin geliştirilen projelerde konumlu olduğu Büyükçekmece Göl Vadisi projelerini ziyaret etmeden gayrimenkul alımınıza yön vermemenizi öneririm.
Proje satış fiyat ve koşulları  bugünün önemli yatırım değeri… Hem kendinize, hemde geleceğinize yatırım fırsatlarını kaçırmayın. Unutmayın !!!! Müstakil; her zaman müstakil’ dir.
 
BİLGE ÖZDEMİR
COE – REDAC & EMLAKCHI REAL ESTATE CONSULTANT LTD.

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir, pazarlama ve işletme konularında yurtdışı ve yurtiçinde eğitim almış ve önde gelen firma ve gayrimenkul projelerinde uzun süre üst düzey profesyonel yöneticilik yapmış, sektörü bilen, proje geliştirip yönlendiren, proje pazarlama ve satış misyonundan gelen vizyon sahibi girişimcidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI