22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaManşetMahallem İstanbul Projesi'nden çarpıcı gerçekler!

Mahallem İstanbul Projesi’nden çarpıcı gerçekler!

İstanbul'da 959 mahallede yapılan inceleme sonuçlarına göre şehirde yaşayan nüfusun yüzde 20'si kentin toplam gelirinin yarısını elde ediyor.

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nin yürüttüğü “Mahallem İstanbul Projesi” çalışmalarından elde edilen sonuçlar; İstanbul’da gelir dağılımına ilişkin ilginç datalar sunuyor.

Proje yetkililerinden İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, şehirde 959 mahalleyi inceleyerek tüm mahalleleri kapsayan bir gelir dağılımı analizi yaptıklarını, İstanbul’da elde edilen gelirden kimin ne kadar pay aldığını hesapladıklarını açıklayarak mega kentte yaşayanların yüzde 20’si gelirin yarısını aldığını ve geriye kalan yüzde 80’lik kesimin de gelirin diğer yarısını paylaştığını söyledi.

İstanbul’da ortalama hane halkı aylık geliri 4 bin 308 Lira..

Kentin ilçeler bazında incelendiğinde hane halkı gelirleri arasında büyük farklar olduğunu ifade eden Şeker; en yüksek ortalama hane halkı gelirinin 10 bin 560 TL ile Beşiktaş’ta, ve en düşük ortalama hane halkı gelirinin de 2 bin 030 TL ile Arnavutköy olduğunu söyledi.

En yüksek hane halkı ortalama gelirinde Beşiktaş’ı ortalama 9 bin 025 TL ile Kadıköy, 8 bin 845 TL ile Şişli, 7 bin 308 TL ile Sarıyer ve 6 bin 987 TL ile Üsküdar izliyor.

En düşük hane halkı ortalama gelirinde ise Arnavutköy’ü ortalama 2 bin 128 TL ile Çatalca, 2 bin 172 TL ile Sultanbeyli ve 2 bin 187 TL ile Sultangazi izliyor.

Beşiktaş’ta Bebek, Ulus, Levazım ve Levent mahallelerinde hane halkı aylık ortalama gelir ise 15 bin TL üzerinde ortaya çıkıyor.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI