28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerLüks konutta talep, arzı geçecek

Lüks konutta talep, arzı geçecek

Dünya genelinde önümüzdeki 3 yıl içinde lüks konut sektöründeki talebin, konut arzından daha fazla olması bekleniyor. 

Dünya genelinde önümüzdeki 3 yıl içinde lüks konut sektöründeki talebin, konut arzından daha fazla olması bekleniyor.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen “Ev Üreticileri Fuarı 2017″de lüks konut sektörü uzmanları tarafından ele alındı. Fuardaki tahminlere göre, önümüzdeki 3 yıl içerisinde lüks konut sektöründeki talebin konut arzından daha fazla bir artış göstermesi bekleniyor. Ayrıca, yüksek gelir sahibi bireylerin yüzde 25’inin lüks konut satın alacağı ve yüzde 17’lik kesimin de lüks konutlarını satacağı öngörülüyor.

“Varlıklı kişi sayısının artması lüks konuta talebi artırıyor”

Coldwell Banker’in Türkiye’deki Profesyonel Lüks Konut Uzmanı ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanı Ayşe Fügen Arda, “Uluslararası Lüks Gayrimenkul 2017” raporundaki, “zengin insanların varlıklarını lüks gayrimenkule yatırması”na yönelik bilgiye dikkat çekti.

Arda, dünya genelinde varlıklı insanların sayısının artış göstermesiyle lüks konuta talebin de artacağını anlatarak, “Kuzey Amerika’da son 11 yılda gelir seviyesi yüzde 146 arttı. 2016 yılında dünya genelinde 1.6 milyon hanenin net 10 milyon dolar serveti bulunuyor. Bu rakam 2015 yılına göre yüzde 15, 2010 yılına göre ise yüzde 91 oranında artışa işaret ediyor. Dünyanın en varlıklı insanları, son 11 yılda gelirlerin yüzde 146 oranında arttığı Kuzey Amerika’da yaşamaktadır. Zengin nüfusun yüzde 20’si Avrupa’yı, yüzde 20’si ise Asya Pasifik bölgesini tercih etmektedir. Çin ise her yıl 100 milyon civarında yeni milyoner yaratmaktadır.” dedi.

“En çok güvenlik ve teknolojiye önem veriliyor”

Arda, lüks konut talebinde en çok güvenlik ve teknolojiye önem verildiğinin altını çizerek, “Yapılan araştırmalar lüks konut talep eden kişilerin en çok özel hayatın gizliliğini sağlayan ve son teknolojiye sahip olan gayrimenkulleri tercih ettiğini gösteriyor. Dünyada lüks konut satın alan kişilerin yüzde 82’si özel hayatlarının gizliliğinin kendileri için büyük bir öneme sahip olduğunu ifade ediyor. Bu da özellikle konut üreticileri için önemli bir fırsat yaratıyor. Özel hayatların gizliliği konusundaki ihtiyaçların karşılanması için lüks konut alıcıları evlerini uzaktan izleyebilecekleri emniyet ve güvenlik özelliklerinin varlığına dikkat ediyor.” diye konuştu.

Söz konusu kişilerin kimlik hırsızlığını önlemeye yönelik teknolojiye uygun evleri tercih ettiğini dile getiren Arda, bu kişilerin ayrıca konutlarında merkezi bir network üzerinden güvenilir bir şekilde kontrol edeceği akıllı ev teknolojisine ve internet bağlantılarının varlığına da önem verdiğini dile getirdi.

Arda, son zamanlarda ise yaşlıların hayatlarını ve bakımlarını kolaylaştıracak unsurları da tercih etmeye başladığını sözlerine ekledi.

 

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI