16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerKuzu Grup, Yeni Yılda Hedefini Büyütüyor

Kuzu Grup, Yeni Yılda Hedefini Büyütüyor

Kuzu Grup,  SeaPearl Ataköy’de örnek daireleri hayata geçirirken, Ankara’da Kuzu Effect ve Kumru  Ankara projelerinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. İran ve Cezayir’de gerçekleştirdiği inşaat çalışmalarına hız veren grup, yeni yılda yeni ülkeleri de hedefine kattı.

Türkiye’ye ilgi Körfez ülkelerinden

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, son yıllarda Türkiye gayrimenkulüne en büyük ilginin Körfez ülkelerinden geldiğini belirtti. Türkiye’yi bölgenin istikrar adası olarak görmeleri, yatırımlarını ülkemizde yapmaları yönünde önemli bir unsur oldu. Bunun hala devam ettiğini, güvenli liman, karlı bir yatırım ülkesi olarak Körfez’in gözünde Türkiye’nin gücünü koruduğunu söyleyebilirim diyen Kuzu, Rusya ile düzelen ilişkiler de Rus konut yatırımcısının ilgisini ülkemize çevirecektir. Ülkemiz, marka şehirleri ve kültürü ile yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Yabancıya vatandaşlık ve oturum hakkı verilmesi ülkemizin yıllık 15 milyar dolarlık konut satışını gerçekleştirmesine büyük katkı sağlayacak, açıklamasını yaptı.

İran'ın En Büyük Atıksu Arıtma Tesisi

Türkiye dışında İran ve Cezayir’de toplu konut projeleri olan Kuzu Grup, en son 2016 Ocak ayında gerçekleşen İslam Kalkınma Bankası kredili, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini kazanmıştı. 125 milyon euro değerindeki proje, İran’ın en büyük atıksu arıtma tesisi olarak yaklaşık 2 milyon 600 bin kişiye hizmet verecek. Ayrıca Ocak 2010 yılında İran’ın başkenti Tahran’da İran Mesken Meher projesi ihalesini kazanan grup, depreme dayanıklı 100 bin adet konut yapıyor. Ayrıca yeni ülke fırsatları da değerlendiriliyor.

Toplam 19 bin 700 konut yapılacak

İran’ın Parand ve Pardis şehirlerinde inşaatlarının sürdüğünü belirten Özen Kuzu, “Parand şehrinde 2010 yılında başladığımız 20 bin konutu 2013 yılında teslim ettik. Şu an yine aynı projeye dâhil 37 bin konutluk projemiz Pardis şehrinde devam ediyor. Cezayir’de ise Cezayir Konut, Kentsel Kalkınma ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Ulusal Konut İyileştirme ve Geliştirme Ajansı (AADL) ile 2014 yılında imzaladığımız sözleşmeyle projelerimize başladık.  Buleyde, Khemis El Khechna ve Reghaia da inşaatlarımız devam ediyor. Toplamda 19 bin 700 konut yapılacak olup teslimat tarihleri 2017’de gerçekleşecek” dedi.

Milliyet

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI