22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerKusurlu Konut Alanların Yapması Gereken

Kusurlu Konut Alanların Yapması Gereken

Yeni yapılmış bir konut aldığınızda evin kusurlu veya hasarlı olduğunu fark ederseniz bu durumu bağlı buluntuğunuz Tüketici Hakları Mahkemesi'ne bildirebilirsiniz. Bursa Tüketiciler Derneği'nin benzer durumla ilgili verdiği emsal karar vatandaşın konut mağduriyeti yaşamasının önüne geçti.

Bursa'da yeni aldığı evin balkonunun camlarında problem olduğunu fark eden bir konut sakini, olayı İl Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıdı. Balkon camlarının evin yalıtımını engellediği ve ısınma konusunda ciddi rahatsızlıklar yaşadığını ve problemin çözümünde satıcı firmadan olumsuz yanıt aldığını Bursa Tüketiciler Derneği'ne ileten konut mağduru Fevziye Yıldız, Heyet tarafından görevlendirilen bilirkişi tarafından haklı bulundu. Hazırlanılan rapor ile pencerelerdeki yalıtım probleminin onarımında kullanılmak üzere 3 bin 186 liralık bir tutarın Yıldız'a ödenmesi yönünde karar verildi. 

Fevziye Yıldız konuyla ilgili satıcı firmanın Heyet Raporu'na itirazda bulunduğunu ancak reddildiğini ifade etti.

Konutlarda garanti süresinin teslim tarihinden itibaren 5 yıl olduğunu belirten Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, kararın benzer problemi yaşayan yeni konut sahibi vatandaşlar için örnek teşkil edeceğini vurguladı.
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI