27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerKonutta KDV düzenlemesi

Konutta KDV düzenlemesi

Bakanlar Kurulu Kararı'yla beyaz eşyada Özel Tüketim Vergisi'nin üç aylığına kaldırılması kararıyla birlikte konutta da KDV düzenlemesi yapıldı.
Konutta KDV'ye ilişkin düzenlemeyi açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal da "Geçen yılın eylül ayında başlayıp (bu yılın) mart sonunda biten konut teslimlerinde KDV indirimi vardı. Konut teslimlerindeki yüzde 18 KDV'yi yüzde 8'e düşürmüştük. Bu süreyi mart sonundan eylül sonuna uzatıyoruz." diye konuştu.Yapı ruhsatı 1 Ocak'tan sonra alınan konut inşaatı projeleri ile kamu tarafından ihalesi 1 Ocak'tan itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde de metrekare vergi değeri bin lira ile 2 bin lira arasındaki konutların tesliminde yüzde 18 olan KDV  yüzde 8, 2 bin liranın üzerindeki konutların tesliminde de yüzde 18 KDV uygulanacak.Bu uygulama eylül ayına kadar devam edecek.

Damga vergisi kaldırıldı
 Konut alıcısı ve satıcı arasındaki Gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri ile ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ait binde 9.48  damga vergisi oranı sıfır olarak uygulanacak.Böylece vatandaş konut fiyatının yaklaşık yüzde 1'i oranına denk gelen bir parayı ödemeyecek.

.

PROJE BİLGİ FORMU

Burak Öz
Burak Öz
İstanbul Matbaa Meslek Lisesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fotoğraf Bölümü önlisans, Selçuk Üniversitesi Gazetecilik lisans, Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik yüksek lisans mezunu. 1990'larda öldürülen gazetecileri konu alan yüksek lisans tez çalışması var. Bugüne kadar Hürriyet (staj), BirGün, Karşı gazetelerinde ve çeşitli internet sitelerinde yüzlerce haberi imzalı ve imzasız şekilde yer aldı. Sarı Basın Kartı taşıma hakkını yaklaşık 10 yıl önce kazandı. Orta düzey İngilizce, 10 parmak F klavye, Photoshop bilgisine sahip.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI