15 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaManşetKonut değer artışında "şampiyon" İzmir, İstanbul'sa sonlarda

Konut değer artışında “şampiyon” İzmir, İstanbul’sa sonlarda

Türkiye'de konut fiyatlarının Ege ve Trakya’da yükseldiği, bu kapsamda en çok rağbet görülen İzmir'de geçen yıl konut değer artışının İstanbul'u üçe katladığı belirtildi.

Türkiye’de konut fiyatlarının Ege ve Trakya’da yükseldiği, bu kapsamda en çok rağbet görülen İzmir’de geçen yıl konut değer artışının İstanbul’u üçe katladığı belirtildi.

Merkez Bankası’nın konut fiyat endeksleri, fiyat artışında Türkiye’nin 3 bölge olarak farklılaştığını ortaya koydu.

Endeks verilerine göre Ege ve Trakya’da fiyatlar yükseliyor, Orta Anadolu ortalamalara yakın seyrediyor. Doğu ve Güneydoğu’da ise ciddi düşüş yaşanıyor. İstanbul ve Ankara’da ise rakamlar Güney illeri seviyesine yakın seyrediyor.

İstanbul’dan göç alan İzmir lider

Endeksteki değişime göre, son yıllarda İstanbul ve Ankara gibi illerden de göç alan İzmir, konut fiyatlarının en çok arttığı illerin ilk sırasında yer alıyor.

Artış yüksekliğine göre ikinci sırada Ege Bölgesi’nin diğer üç ili Aydın, Denizli ve Muğla var. Marmara Bölgesi’nden Bilecik, Bursa ile Balıkesir ve Çanakkale yine ilk 5 içinde yer alıyor. Bu illeri Marmara’dan Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ izliyor.

İstanbul’da artış ülke ortalamasının altında

İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova ise listede gerilerde yer alıyor. Türkiye’nin megakenti İstanbul, yüzde 6,3’lük değişimle yüzde 10’luk Türkiye ortalamasının da altında kendine yer buldu.

Bir dönem yabancıların konut alımında tercih ettiği Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’nın da yüzde 8,4’lük artışla Türkiye ortalamasının altında kalması dikkat çekiyor.

Doğu ve Güneydoğu’da ise Türkiye ortalamasının üzerinde sadece Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli, Erzurum, Erzincan ve Bayburt yer alıyor.

En son sırada ise sadece 0.7 artışla Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak geliyor.

Kaynak: NTV

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI