28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerKİPTAŞ Silivri'de 2 bin konut yapacak

KİPTAŞ Silivri’de 2 bin konut yapacak

KİPTAŞ Silivri'de 2 bin konut yapacak

KİPTAŞ tarafından Silivri Pirimehmetpaşa Mahallesi’nde dar gelirli vatandaşlar için 2 bin konutluk sosyal konut projesi yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde, söz konusu projeye ilişkin imar değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi.

“Dar gelirli için yapılacak”

Proje hakkında söz alan AK Partili Silivri Meclis Üyesi Rıfat Kutlu KİPTAŞ’ın, Pirimehmetpaşa Mahallesi’nde 173 dönümlük arsaya dar gelirli vatandaşlar için sosyal konut yapacağını söyledi.

Kutlu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın bu yerle ilgili basında bir algı operasyonu içerisine girerek, yapılacak sosyal konutların çok yüksek olacağı kampanyasına giriştiğini belirterek, “Oysa aynı belediye başkanı, aynı bölgede hem de KİPTAŞ’ın sosyal konut yapacağı yerin 600 metre ilerisinde bulunan başka bir yerle ilgili geçmiş katlı 5 rezidans yapılmasıyla ilgili ilçe belediye meclisinden izin çıkarmış birisidir.” dedi.

“6 ya da 8 katlı olacak”

Kutlu, Silivri’de çok ciddi konut ihtiyacı olduğunu aktararak, “Özellikle dar gelirli vatandaşların bu ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor. KİPTAŞ’ın teklifiyle iki ay önce o bölgede bir imar düzenlenmesi yapıldı. 12 kat çıktı ama uygulama projesi, yani KİPTAŞ tarafından o bölgede yapılacak binaların kat sayısı ya 6 ya da 8 kat olarak planlanacak. Büyükşehir Belediyesi’nden 12 kat için imar izni olmasına rağmen özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın telkinleri nedeniyle o bölgede 6 veya 8 kat şeklinde dar gelirli vatandaşlara konut yapılacak.” diye konuştu.

“Yakında başlayacak”

Projenin 2 bin konuttan oluştuğunu dile getiren Kutlu, şöyle devam etti:

“Okul, cami, sağlık tesisi gibi sosyal donatı merkezleri olacak. Yine aynı bölgede  TOKİ  tarafından 6 katlı olarak yaklaşık 2 bin civarında konut yapılacak. Silivri Belediye Başkanı bu projeye de karşı çıkıyor. Oysa aynı belediye başkanı ortalama 8 katlı ve her biri ortalama 800 bin TL arasında satmayı planladığı kendi yerleri var. CHP’nin itirazları anlamsız. Şu anda proje etüt çalışmaları yapılıyor. Dar gelirli vatandaşlarımı uygun fiyatlarla konut sahibi olacaklar. Projenin önünde engel kalmadı. Proje yakında hayata geçirilecek.”

Kaynak: AA

PROJE BİLGİ FORMU

Önceki haber
Sonraki haber
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI