28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerKapalıçarşı restorasyonunda sona yaklaşıldı

Kapalıçarşı restorasyonunda sona yaklaşıldı

Kapalıçarşı'da yaklaşık 1,5 sene kadar önce başlayan restorasyon sürecinin tamamlanmasına 3 ay kaldı.

110 bin 868 metrekarelik bir arsa 45 bin metrekarelik kapalı alanı bulunan ve yılda 91 milyon 200 bin ziyaretçiyle dünyanın en fazla ziyaretçi çeken yerlerinden biri olan 554 yıllık Kapalıçarşı’da 14 temmuz 2016 tarihinde başlayan ve 3 etap halinde planlanan restorasyon sürecinde çatıların kiremitleri döşenmeye başladı. Çarşı’da çalışmaların 3 ay sonra tamamlanması planlanıyor.

“Kapalıçarşı’yı 100 yıl su basmaz”

Yapılan restorasyon çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir Osmanlı döneminden kalan ve zaman içinde dışardan yapılan tahribatlarla tıkanan su kanallarında adeta anjiyo yapıldığını ifade ederek tamir edildiğini ve Kapalıçarşı’yı en az 100 yıl su basmayacağını söyledi.

“Klima üniteleri çatılardan kaldırılacak”

Kapalıçarşı’da ısıtma ve soğutma sistemlerinin merkezi olarak yapılması için bir projenin hazırlandığı belirten Mustafa Demir projenin Anıtlar ve Bilim Kurulu’ndan onay almasını beklediklerini açıklayarak sistemin devreye girmesiyle birlikte çatılarda bulunan klima ekipmanlarının kaldırılacağını söyledi.

“Çatılardaki kiremitlerin tamamı yenileniyor”

Çatılardaki kiremitlerin değiştirilmeye devam ettiğini ve şu an yüzde 80 oranında yenilenme sağlandığını söyleyen Başkan Demir sökülen kiremitlerin altının temizlenerek su izalasyonlarının yapıldığını söyledi. Daha önce çatılara gelişigüzel döşenen fiber optik kabloların da kanallara yerleştirildiğini açıklayan Demir baz istasyonları için de özel odaların yapıldığını aktardı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI