20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerKanal İstanbul'da binalar altı katlı olacak

Kanal İstanbul’da binalar altı katlı olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlara ve kurumlara Kanal İstanbul projesini hızlandırma talimatı verdi Bu arada Kanal İstanbul projesinin detayları da basına sızmaya başladı. Hürriyet'te yer alan habere göre Kanal İstanbul çevresine kurulacak yeni şehir için hazırlanan kentsel tasarım planı 1 milyon 200 bin nüfusa göre hazırlanmıştı. Ancak yapılan çalışmalardan sonra "nüfus çok yoğunlaşır" gerekçesiyle yeni şehrin nüfusunun aşağı çekilmesi ve 500 bin kişiye göre planlanması kararlaştırıldı. Alınan bilgiye göre yeni şehir Kanal İstanbul'un her iki tarafında 250+250 bin ya da 300+200 bin şeklinde inşa edilecek. Kanal İstanbul üzerinde Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 4 köprü yapmayı planladığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de trafiği rahatlatmak için 2 köprü daha yapcağı öğrenildi. Böylece Kanalın üzerinde toplam 6 köprü inşa edilmesi planlanıyor. 2011 'de açıklanan planda ise en az 8 en fazla 11 köprü olacağı söylenmişti. Yeni şehirdeki binalar en fazla 6 kat olarak inşa edileceği öğrenildi. İstanbul'a kurulacak yeni şehirde donatı alanları, konferans salonları, turizm merkezleri ve parklar yer alacak. Anadolu Selçuklu motifleriyle yapılması kararbştmbn yeni şehirde siluete de dikkat edilecek. Şehirde bu nedenle siluet oluşturmak için kademeli yapılaşma olacak. Yeni şehirde cam mimarinin kulanılmayacağı, mevcut kentlerin dışında nitelikli bir mimariyle tasarlanacağı öğrenildi. Villa tipi yapıların da olacağı yeni şehirde ticaret merkezleri de inşa edilecek.

İmar hakkı İBB'ye devredildi
Küçükçekmece ile Arnavufköy arasında inşa edilecek projenin imar hakkı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredildi. Kanal İstanbul'un güzerhahındaki 38 bin 500 hektarlık alanla ilgili plan yapma yetkisi İBB'ye devredildi. 

PROJE BİLGİ FORMU

Burak Öz
Burak Öz
İstanbul Matbaa Meslek Lisesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fotoğraf Bölümü önlisans, Selçuk Üniversitesi Gazetecilik lisans, Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik yüksek lisans mezunu. 1990'larda öldürülen gazetecileri konu alan yüksek lisans tez çalışması var. Bugüne kadar Hürriyet (staj), BirGün, Karşı gazetelerinde ve çeşitli internet sitelerinde yüzlerce haberi imzalı ve imzasız şekilde yer aldı. Sarı Basın Kartı taşıma hakkını yaklaşık 10 yıl önce kazandı. Orta düzey İngilizce, 10 parmak F klavye, Photoshop bilgisine sahip.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI