20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerKanal İstanbul Gayrimenkul Piyasasını Nasıl Etkiledi?

Kanal İstanbul Gayrimenkul Piyasasını Nasıl Etkiledi?

Kanal İstanbul’un adını ilk duyduğumuz andan itibaren adı geçen bölgelerde ciddi anlamda bir fiyat yükselişine şahit olduk. Bu gerek arsa gerekse yapımı devam eden mega projeler noktasında olsun her şeyi etkiledi.

Geçtiğimiz dün açıklanan projenin güzergahı sonrasında da projenin geçmiş olduğu alan çevresindeki tüm konut fiyatlarında ciddi anlamda bir kıpırdanmaya şahit oldu.  Kanal İstanbul konusunda güzergah hakkında dedikodular sonrası büyük mega projelerde bu bölgelere kaymaya başladı. Kanal İstanbul’ un kazandırdıklarını düşündüğünüzde ise ciddi anlamda bir gayrimenkul kıpırdanmasına şahit olduk. Fiyatlar geçtiğimiz 5 sene öncesinde göre inanılmaz bir yükselişte.

Şimdi projeye bu şekilde baktığımızda henüz adının bile geçtiği yerleri ihya etmeye yetiyor. Bir fiyat araştırması yaptığımızda ise Kocaeli’nde 2003 yılında metrekaresi 5 lira olan bir tarlanın bugün yaklaşık olarak 100-150 TL’ye alıcısının çıktığını görüyoruz. Ya da Arnavutköy’de aynı tarihte tarla olan bir taşınmazın o zaman metrekaresi 500-600 TL’ye satılırken bugün 2 bin TL’ye kadar ulaşmış olduğunu görebiliyoruz.

Kanal İstanbul projesinde güzergahın yeni açıklanmadığını biliyoruz. Çünkü Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan daha öncesinde 5 güzergah üzerinde çalışma yaptıklarını söylemişti. Zaten gayrimenkul fiyatlarının da bu 5 bölgede hareketlenmesinin nedeni de buydu. Bu bölgede yapılan mega projelerinde Kanal manzaralı ya da Kanal komşu diye pazarlanıyordu.

Bu bölgelerde emlak ofislerinde de önemli bir artış oldu proje açıklandıktan sonra bölgelerde yaklaşık olarak binin üzerinde emlak ofisi açılmıştı.

Bakalım şimdi projenin açıklanmasının ardından bu bölgedeki gayrimenkul piyasasındaki hareketin boyutu ne şekilde olacak.

PROJE BİLGİ FORMU

Önceki haber
Sonraki haber
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI