29 Mart 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerKadıköy'de Kat Sınırlaması Fiyatları Uçuracak!

Kadıköy’de Kat Sınırlaması Fiyatları Uçuracak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından alınan ve yapıların 15 kattan fazla olmamasını kapsayan kararla ilgili olumlu düşünenler kadar konuya olumsuz bakanlar da var.  En büyük problem ise yıllar önce 15 katın üzerinde inşa edilen yapılardaki hak sahiplerinin yıkıp yaptıracakları binada nasıl bir paylaşıma gidecekleri…

Uzmanlar, en riskli binaların bulunduğu Bağdat Caddesi ve alt caddeleri için böyle bir kararın alınması dönüşüm sürecinin aksamasına yol açabilir uyarısında bulunuyor.
Kadıköy’de kentsel dönüşüm süreci 
 
500 bin civarındaki nüfusu ile İstanbul'a yön veren ilçelerden birisi olan Kadıköy, kentsel dönüşüm projelerinin ilk merkezi olarak bilinir. Bu yönüyle Fikirtepe üzerinde onlarca hikaye, yüzlerce makale, binlerce spekülasyon gündeme gelmiştir. 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın geçtiğimiz yıllarda yaptığı bir araştırmasına göre Kadıköy'de 22 binin üzerinde bağımsız birim risk altında bulunuyor. Bugüne kadar bunların bir kısmı yıkıldı. Kadıköy ilçesindeki yapıların yüzde 70'inden fazlası riskli sınıfında yer alıyor.
 
Gayrimenkul yatırımcılarının gözdesi olan Kadıköy’de bu gerçekler ortada iken mevcut konut stoğunda fiyatlar adeta almış başını gidiyor. Yeni yapılar incelendiğinde rakamların metrekare başına 23 hatta 25 bin liraları bulduğu konutlardan söz ediliyor. Ancak piyasaya genel olarak bakarsak, ikinci el piyasasında ortalamanın  9 – 10 bin lira seviyesinde olduğunu söyleyebiliriz. Hürriyet Emlak’ın son emlak endeksinde de Kadıköy için geçen yıldan bugüne yüzde 7’lik bir değer artışının olduğu sonucu elde edilmiş. İstanbul genelinde ise satılık konutların metrekare birim fiyatları 4 bin lira seviyesine ulaşmış durumda. Bu açıdan bakıldığında Kadıköy’deki konutların altın değerinde olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki  yapılar için getirilen 15 kat sınırlaması ile fiyatların daha da yukarı çıkacağını söylemek hayal olmaz. Bu nedenle Kadıköy için yatırım planı olanlar şimdiden hesabını iyi yapıp arzu ettikleri proje ya da ikinci konuta yönelmelidir.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI