20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerKadıköy'de Bina Yükseklik Sınırlaması Fiyatları Arttıracak!

Kadıköy’de Bina Yükseklik Sınırlaması Fiyatları Arttıracak!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının en yoğun yaşandığı bölgelerinin başında gelen Kadıköy’e getirilen kat sınırı ilçede kısmen de olsa fiyat artışına zemin hazırladı. Uzun yıllardır bölgenin uzmanı Keller Williams Cadde Danışmanı İnşaat Mühendisi Zafer Köksal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aldığı 15 kat sınırının olumlu ve olumsuz yönleri olduğunu belirtirken; “Bölgede yüksekliği fazla olan ve kentsel dönüşümle yıkılıp yeniden inşa edilmesi gereken 10-11 üstü çok katlı yapıların hak sahiplerinin yaşanabilecek mağduriyetlerinin giderilmesi açısından tekrar üzerinden düşünülmesi gereken bir konu olduğunu görüşündeyim. Hali hazırda mevcut ve deprem riski taşıyan yüksek katlı binaların yenilenmesi, belediye meclisinin almış olduğu bu kararla büyük ihtimalle olanaksız hale geliyor. 15 kata yakın yada daha yüksek yüzlerce bina kendi kaderlerine terk edilecek yada kentsel dönüşümle yenilenen binaların taban alanları geniş tutulacak. Bu durum konutlar arasında şerefiye farklarının ortaya çıkmasına ve kat sahiplerinin arasında anlaşmazlıklar yaşanmasına yol açacak. Öte taraftan kentin siluetine olumsuz etki yapmaması için denize yakın bölgelere getirilen kat sınırlamasını doğru alınmış bir karar olarak değerlendirmekle birlikte bu detayların yeniden gözden geçirilerek kentsel dönüşüme girecek yüksek katlı binaların uğrayacağı mağduriyetleri ortadan kaldıracak bir çözüm geliştirilmelidir diye düşünüyorum.”
 
İlçeye getirilen kat sınırlama kararının birçok proje sahiplerini de tedirgin ettiginin altını çizen Zafer Köksal; “İşbirliği içerisinde olduğumuz proje geliştiricileri; alınan bu kararı şehir estetiği açısından doğru buluyor ve destekliyor. Ancak diğer yandan, yüksek katlı binaları yenilemek isteyen müteahhitler bu karar karşısında büyük sıkıntı yaşıyor. Aldığımız görüşler müteahhitlerin teklif vermekte tedirgin oldukları yönünde. Yapılacak binaların otuduğu taban alanlarının hepsinin kullanılması yaşanabilecek sorunların bertaraf edilmesi için yeterli degil.’
 
Kadıköy’de yeni yapılacak binalara getirilecek kat sınırlaması kapsamı dışında tutulan tek bölge ise Fikirtepe Mahallesi. Fikirtepe’nin ayrı bir konsepte sahip olduğuna vurgu yapan Zafer Köksal; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin almış olduğu bu karardan önce imar durumunda düzenlemeler yapılmıştı. Yapılan düzenlemeler ile küçük parseller birleştirilerek büyük ada bazlı parseller şeklinde düzenlenmişti. Özellikle son dönemde bölge yerli ve yabancı yatırımcılar için oldukça cazip bir yerleşim yeri. İlçe merkezine ve toplu ulaşım ağlarına yakınlığı, yeşil alanların bolluğu ve spor alanlarının bol olması buradaki projeleri daha cazip hale getiriyor.” dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI