19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaBölge Raporlarıİstanbul'un gayrimenkulde parlayan ilçeleri

İstanbul’un gayrimenkulde parlayan ilçeleri

Dünyanın önde gelen şehirlerinden megakent İstanbul, gayrimenkul sektöründe de Türkiye'nin lokomotifi pozisyonunda bulunuyor. Kentte bu kapsamda 15 ilçe öne çıkıyor.

Dünyanın önde gelen şehirlerinden megakent İstanbul, gayrimenkul sektöründe de Türkiye’nin lokomotifi pozisyonunda bulunuyor.

İstanbul’da hızla büyüyen gayrimenkul sektörü, bazı ilçelerin de yıldızını parlatıyor. Bu kapsamda gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com’un verilerine göre İstanbul’da 15 ilçe konut piyasasında öne çıktı.

Gayrimenkul yatırımında Kağıthane, Başakşehir, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Esenyurt, Sultangazi ve Bağcılar, Kadıköy, Çekmeköy, Ataşehir, Ümraniye, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik ve Kartal ilk sıralarda yer alıyor.

Söz konusu ilçelerde metrekare fiyatları şöyle:

Kağıthane’de ortalama konut fiyatı 3 bin 650 TL

Kağıthane son 3 yılda en fazla konut fiyat artışı yaşanan bölgelerin başında yer alıyor. Ulaşım projeleri nedeniyle bölgede konut fiyatlarının yanı sıra konut projelerinin sayısı da artış gösterdi.

Buna göre Kağıthane’de metrekarede ortalama konut satış fiyatı 3 bin 650 TL, ortalama kira 1.538 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi ise 19 yıl olarak belirlendi.

Başakşehir’de ortalama fiyat 3 bin 300 TL

Başakşehir, konum olarak İstanbul’un merkezi iş alanlarına uzak olsa da bölgedeki ticaret alanları sebebiyle oldukça fazla gelişme potansiyeline sahip durumda bulunuyor. Başakşehir’de Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy metrosunun hizmete girmesiyle yeni projeler hız kazandı.

İlçede ortalama konut fiyatı 3 bin 300 TL, ortalama kira 1.525 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 24 yıl.

Zeytinburnu’nda 4.300 TL

İstanbul’da konut yatırımı için en gözde ilçelerden Zeytinburnu konut yatırımında geri dönüş süresi en kısa ilçelerden.

Zeytinburnu son dönemde bölgede yapılacak olan ticaret, konut, otel ve dini tesisten oluşan bir karma gayrimenkul projesiyle oldukça fazla gündemde.

Zeytinburnu’unda ortalama konut fiyatı 4.300 TL, ortalama kira 2.218 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 18 yıl civarında.

Bölgede yapılacak projelerle önümüzdeki dönemde değer artışı öngörülüyor.

Beylikdüzü’nde ortalama fiyat 2.525 TL

En fazla değer artışı görülen bölgelerden Beylikdüzü’nde konut fiyat değişiminin en önemli sebepleri konut projelerinin özelliği ve bölgedeki ulaşım projeleri olarak tespit edildi.

Bakırköy-Avcılar-Esenyurt-Beylikdüzü-Büyükçekmece metro hattı sayesinde Beylikdüzü bölgesine ulaşım kolaylaşacağı için konut fiyatlarında artış devam etmesi bekleniyor.

İlçede belirlenen ortalama konut satış fiyatı 2.525 TL, ortalama kira 1.343 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 25 yıl.

Avrupa Yakası’nda diğer ilçeler

Avrupa Yakası’nın diğer ilçelerinde ise fiyatlar şöyle;

Esenyurt’ta ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.075 TL, ortalama konut fiyatı 225.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 19 yıl.

Yakın zamanda yatırım projeleriyle adını duyuran Sultangazi’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.375 TL, ortalama konut fiyatı 260.000 TL, geri dönüş süresi 21 yıl.

Bağcılar’da ise ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.900 TL, ortalama konut fiyatı 325.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi 17 yıl.

Anadolu’da ilk sıra Kadıköy’ün 

Anadolu yakasında ise Kadıköy, Avrupa yakasına yakınlığı, metro ile daha da artan ulaşım kolaylığı ve Acıbadem, Bağdat Caddesi gibi bölgelere yakınlığı nedeniyle gayrimenkul yatırımı açısından Anadolu yakasının en gözde bölgelerinde ilk sırada yer alıyor.

Kentsel dönüşüm sebebiyle son dönemde markalı konut projeleriyle de öne çıkan bölgede ortalama konut fiyatı 7.500 TL, ortalama kira 2.754 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 31 yıl.

Bu değerle Kadıköy, Beşiktaş, Sarıyer ve Bakırköy’den sonra konut fiyatlarında İstanbul’un en yüksek ilçesi.

Konumu itibariyle bölgede konut fiyatlarının uzun dönemde artmaya devam edeceği öngörülüyor.

Çekmeköy’de ortalama fiyat 2.825 TL

Çekmeköy’de konut satış fiyatları ortalama 2.825 TL ile 4.150 TL arasında değişiyor. Ortalama konut satış fiyatının 3.000 TL olduğu ilçede konutların ortalama geri dönüş süreleri 24 yıl.

Ataşehir’de fiyat ortalaması 4.725 TL

Ataşehir’de ortalama metrekare konut fiyatı 4.725 TL, ortalama kira 1.919 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 24 yıl civarında bulunuyor.

Ataşehir’in gelişimi konut projeleriyle başladı. Özellikle Batı Ataşehir’deki konut projeleri sebebiyle bölgede yüksek değer artışları görüldü. Son dönemde Finans Merkezi inşası ile hem ticari hem konut projelerinde artış oldu.

Diğer ilçeler

İnşası devam eden Finans Merkezi ve Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattı sebebiyle Ümraniye’de gayrimenkul fiyatları son 3 yıldır düzenli olarak artıyor. Ümraniye’de ortalama konut fiyatı 3.675 TL, ortalama kira 1.581 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 23 yıl.

Sabiha Gökçen Havalimanı’na olan bağlantıları, TEM otoyolu ve TEM-Kartal bağlantı yolu sebebiyle Sancaktepe’nin de önemi arttı.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Anadolu yakasında iki çıkış noktası arasında yer alan Sancaktepe’de ortalama konut fiyatı 2.600 TL, ortalama kira 1.393 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 20 yıl.

Ulaşım kolaylığı nedeniyle son birkaç yılda yıldızı parlayan Sultanbeyli’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.600 TL, ortalama konut fiyatı 295.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 20 yıl.

Villa tipinde konutların yanı sıra orta ve alt gelir grubuna hitap eden konut projeleriyle de öne çıkan Pendik Kurtköy’de ortalama konut metrekare satış fiyatı 2.900 TL, ortalama konut fiyatı 325.000 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ortalama 23 yıl.

Kartal ise Anadolu Adalet Sarayı gibi bölgeye yapılan kamu yatırımları, Kartal-Kadıköy metrosu gibi ulaşım projelerinin tamamlanması ve bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi sebebiyle son 3 yılda en fazla değer artışı görülen bölgelerden biri oldu.

Kartal’da ortalama konut satış fiyatı 3.575 TL, ortalama kira 1.572 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 23 yıl.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI