28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaBölge Raporlarıİstanbul'da yatırım için gözde 10 ilçe!

İstanbul’da yatırım için gözde 10 ilçe!

Konut yatırımı yaparken dikkat! Ev almadan önce kira geliriyle  ödediğiniz parayı kaç yılda tekrar kazanabileceğinizi mutlaka hesaplamanız gerekiyor. Amortisman süresini hesaplamak için aldığınız evin bugünkü değerini, aylık kira gelirine bölmeniz gerekiyor. Bu süre ortalama 18 yıl. Peki hangi ilçelerde amortisman süresi daha kısa?

Sancaktepe 15 yıl
Son yıllarda markalı konut yatırımının hızlandığı Sancaktepe ilçesinde göre metrekare ortalama satılık konut fiyatı 2 bin 500 TL. Son bir yılda konut fiyatları yüzde 7 oranında arttı. Kiralık konutlarda ise metrekare bazında ortalama fiyat 14 TL. Çoğunlukla sıfır dairelerin kiraya verilmesi sebebiyle kiraların satılık konut fiyatlarına oranla biraz daha pahalı olması bölgedeki yatırım potansiyelini yükseltiyor. 

Zeytinburnu 16 yıl
Zeytinburnu, özellikle yeni yatırımların arttığı sahil bölgesi son dönemde yatırımcıların en çok tercih ettiği bölgelerden. Metrekare bazında satılık konut fiyatlarının ortalama 3 bin 672 TL olduğu bölgede kiralık konutların metrekaresi ise 19 TL

Bağcılar 16 yıl
Bağcılar'da özellikle metro açılışından sonra konut fiyatları hızla arttı. Bölgede ortalama konut fiyatı metrekare bazında 3 bin 78 TL. Kiralık konutlarda ise ortalama metrekare fiyatı 16 TL.. 

Esenyurt 16 yıl
Müteahhitlerin gözdesi olmaya devam eden Esenyurt'ta kiralık konutlarda metrekare bazında ortalama fiyat 10 TL. Yani ortalama 100 metrekarelik bir evi 1.000 TL'ye kiralamak mümkün. Satılık konut fiyatlarında da çok yüksek bir artış olmaması bölgedeki amortisman süresini cazip kılıyor. Satılık konutta ortalama metrekare fiyatı bin 944 TL.

Eyüp 17 yıl
Eyüp'te satılık konutların metrekare ortalama satış fiyatı 4 bin 500 TL'ye ulaştı. Eyüp ilçesindeki fiyat ortalamasını en çok yükselten semt ise Göktürk. Bu semtte ortalama metrekare fiyatı 7 bin 500 TL'ye kadar çıkıyor. Eyüp'te fiyatların en uygun olduğu semt ise 2 bin 771 TL'lik ortalama fiyatla Esentepe. Kiralık konutlarda ise ortalama metrekare fiyatı 22 TL. 

Küçükçekmece 18 yıl
Küçükçekmece'de satılık konutların ortalama metrekare fiyatı 3 bin 647 TL. Kiralık konutta ise metrekare bazında ortalama fiyat 17 TL. Yatırıma uygun olan bu bölgede Küçükçekmece Gölü manzaralı evler en çok değerlenenler.

Gaziosmanpaşa 18 yıl
Gaziosmanpaşa'da son bir yılda konut fiyatları tam yüzde 31 oranında artarak yatırımcısının yüzünü güldürdü. Fiyat artışında bölgede gerçekleşmeye devam eden büyük kentsel dönüşüm projesinin etkisi çok yüksek. Binalar yenilendikçe fiyat artışı devam edecek gibi görünüyor. Kiralık konutlarda ise ortalama metrekare fiyatı 16 TL.

Bahçelievler 18 yıl
Bahçelievler'de metrekare ortalama satış fiyatı 3 bin 107 TL'ye yükseldi. Kiralık konutlarda ise ortalama metrekare fiyatı 14 TL.

Avcılar 19 yıl
Avcılar'da satılık konutta ortalama metrekare fiyatı 2 bin 500 TL'ye ulaşırken, kiralık konutta 11 TL oldu.

Beylikdüzü 19 yıl
Beylikdüzü'nde ortalama metrekare fiyatı satılık konutta 2 bin 393 TL, kiralık konutta ise 11 TL.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI