22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaManşetİstanbul'da musluklardan içme suyu akacak proje geliyor

İstanbul’da musluklardan içme suyu akacak proje geliyor

Feres Gayrimenkul Yatırım Ortağı Murat Yağan, yeni inşaat projelerinde evlerdeki musluktan içilebilir su akacağını söyledi. 

Feres Gayrimenkul Yatırım Ortağı Murat Yağan, yeni inşaat projelerinde evlerdeki musluktan içilebilir su akacağını söyledi.

Uluslararası Finans Kurumu’nun başlattığı EDGE Yeşil Bina Sektörel Gelişim Programı kapsamında Türkiye’de EDGE Yeşil Bina Sertifikasını alan ilk proje olan Greenox projesi ortaklarından Yağan, bu ve bundan sonraki projeleri hakkında bilgi verdi.

Aldıkları sertifikadan dolayı gururlu olduklarını belirten Yağan, emeklerinin karşılığını aldıklarını ifade etti.

Yağan, bunun için çok fedakarlık yaptıklarını anlatarak, “Kraldık ancak tacımız
yoktu. Dünya Bankası tacımızı taktı. Bunun parayla alakası yok. 25 bin 500 bitki 9 bin ağaç diktik. Türkiye’de ilki yaptık. Çok mutluyuz. Bu konuda ortaklarımız destek oldu. Yaptık. Hep beton beton. Yaşayan, oksijen üreten bir bina yapıyoruz. İnsanlar İstanbul’a gelince burayı ziyaret edecek. Üniversitelerden öğrenciler gelip bizi araştırıyor. Bunlar çok gurur verici.” diye konuştu.

“Yeni projede musluktan içilebilir su akacak”

“Bugün aynı binayı yapmaya kalksak, sattığımız rakamın üstüne 10 milyon koymamız gerekiyor.” diyen Yağan, şöyle devam etti:

“Yatırımcılarımız da kâr yaptı. Bundan sonra Büyükdere, Çeliktepe, Sanayi Mahallesi, Seyrantepe civarı yeni projelerimiz olacak. Şu an satılamayan çok konut var. Bunların arasından sıyrılmak için farkındalık oluşturmanız lazım. Yeni projemizde içilebilir su olacak.
Böyle bir planımız var. Musluğu açınca suyu içebileceksiniz.”

Yağan, Greenoks’ta 170 konut olduğu bilgisini vererek, “Satış sorunu yaşamayan bir proje. Şu an millet ev satamazken en ölü aylarımız da bile satışlar oluyor. Çok az daire kaldı. Onu da artık nazlanarak satıyoruz. Yatırım maliyeti 50 milyonun üzerine çıktı ama bunu bugün yapmaya kalksak 60 milyonu gözden çıkarmalıyız.” ifadelerini kullandı.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI