22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaManşetİstanbul'a "yatay mimari" ile nefes aldıracak proje

İstanbul’a “yatay mimari” ile nefes aldıracak proje

Emlak Konut GYO tarafından "yatay mimari" ile inşa edilen ve içinde yeşil alanın yanı sıra otelden spor kompleksi ve AVM'sine kadar çok sayıda yapıyı barındıran "Kuzey Yaka" projesi hız kesmeden devam ediyor.

Emlak Konut GYO tarafından “yatay mimari” ile inşa edilen ve içinde yeşil alanın yanı sıra otelden spor kompleksi ve AVM’sine kadar çok sayıda yapıyı barındıran “Kuzey Yaka” projesi hız kesmeden devam ediyor.
Türkiye’nin inşaat sektöründeki öncü kuruluşlarından Emlak Konut, İstanbullulara nefes aldıracak bölgenin en büyük parkını Başakşehir’de inşa ediyor. Bölgeyi cazibe merkezi
haline getirmeyi amaçlayan ve 364 bin metrekarelik arsa üzerine inşa edilen proje, son dönemde Türkiye gündemini en çok meşgul eden konuların başında gelen “yatay mimari”
tarzında yapılıyor.

Kuzey Yaka projesi temelde 373 adet ofis ve ticari ünite içeriyor.

Projede 260 bin metrekare yeşil alan

Projede, 260 bin metrekare yeşil alanın yanı sıra 11 bin 617 metre uzunluğunda yaya yolu da bulunuyor. Proje kapsamında ayrıca otel, spor kompleksi, kongre merkezi,
5 bin kişi kapasiteli cami, AVM ve çocuk oyun alanları da yer alıyor. Ayrıca, proje içinde yer alan ofisler müşteriler tarafından istenildiği şekilde tasarlanabiliyor.

Kuzey Yakası projesi,Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3. havalimanına yakın mesafede, Olimpiyat Stadı’na 4, Atatürk Havalimanı’na 18, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne ise
32 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Projede ilk teslimatın 2020 yılının Aralık ayında yapılması planlanıyor.

“İstanbul’a yeni bir soluk”

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum daha önce projeyle ilgili açıklamasında, Başakşehir’de İstanbul’un iş ve sosyal yaşamına yeni bir soluk getirdikleri söylemişti.

Bölgeyle uyum sağlayacak, doğa ile iç içe az katlı ofis ve ticari ünitelerin olduğu projeyle iş yaşamını Kuzey Yakası’nda yeniden yorumladıklarını belirten Kurum, “Kuzey Yakası içerisinde ofisler ve ticari alanların yanı sıra otel, spor kompleksi, konser salonu, sosyal tesisler, çocuk alanları ve hayvanat bahçesi gibi faaliyet alanlarının dışında bir de dünya metropollerinde görmeye alıştığımız devasa bir şehir parkı yer alıyor. Günün stresi ve yoğunluğundan sıyrılabileceğiniz, ailenizle vakit geçirebileceğiniz, üretkenliğin ve yaratıcılığın beslenebileceği bir ortam sunan Kuzey Yakası’nda, çocukların ve gençlerin hayallerine de büyüklerin hedeflerine de yer var. Tüm bu imkanları bir arada bulunduran Kuzey Yakası ile hem Başakşehir’e hem de İstanbul’a yeni değerler kazandıracağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Kuzey Yakası projesi lokasyon

Başakşehir’de bulunan 10 bin yataklı şehir hastanesine yakın olan proje, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kanal İstanbul’a oldukça yakın mesafede yer alıyor. Proje Başakşehir’de yer alan ve Kayaşehir’den Fenertepe’ye kadar olan alanı kapsayan Şehir Parkı’nın içine inşa edilecek.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI