24 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaBölge Raporlarıİstanbul'a komşu 4 sayfiyede yazlık konut raporu

İstanbul’a komşu 4 sayfiyede yazlık konut raporu

REIDIN ve Doğuş Grubu tarafından 2015 yılında kurulan ve gayrimenkul sektöründe bilgi sağlayan emlak pazarlama platformu Zingat, İstanbul'un Anadolu Yakası'na yakın lokasyonda bulunan Şile, Akçakoca, Sapanca ve Karasu'daki yazlık evlerde satış fiyatları, kira getirileri ve gayrimenkulün kendini ortalama amorti sürelerini gösteren bir rapor yayınladı. Turist çeken 4 tatil beldesinde rakamlar şöyle:

İSTANBUL – ŞİLE

İstanbul'a yakınlığıyla her zaman yazlıkçıların ilgisini çeken ilçelerden olan Şile'de konut fiyatlarında son bir yılda çok fazla artış yaşanmadı. Nisan 2015 ile Nisan 2017 dönemi arasında satılık konutta yüzde 52, kiralık konut fiyatlarında ise yüzde 33 artış gerçekleşirken; son bir yılda satılık konut fiyatlarında yüzde 21, kiralıkta ise hiç artış gerçekleşmedi.
Satılık konut ortalama fiyatı: 321 bin TL
Kiralık konut ortalama fiyatı: 1141 TL
Ortalama geri dönüş süresi: 23 yıl

DÜZCE – AKÇAKOCA

Düzce'ye bağlı olan Akçakoca, Karadeniz'e kıyısı olan bir tatil beldesi. Karadeniz'in incisi olarak da adlandırılan ve denizi kadar tarihi evleriyle de popüler olan Akçakoca, İstanbul'a 3.5 saatlik mesafede bulunuyor. İstanbul'a yakınlığı kadar büyüleyici doğasıyla da dikkat çeken bölgede konut fiyatları da her geçen gün artıyor. Bölgede Nisan 2012 ila Nisan 2017 zaman diliminde satılık konut fiyatları yüzde 43, kiralık konut fiyatları yüzde 29 arttı. İstanbul'a yakınlığıyla popülerliği artan ve satılık konut arayanların öncelikli tercihlerinden biri olan Akçakoca'da son iki yılda satılık konut fiyatlarında yüzde 14, kiralıklarda ise yüzde 9'luk bir artış görüldü.
Satılık konut ortalama fiyatı: 128 bin TL
Kiralık konut ortalama fiyatı: 531 TL
Ortalama geri dönüş süresi: 20 yıl  

SAKARYA – SAPANCA

Bahar aylarının vazgeçilmeyen tatil beldelerinden biri olan Sakarya'nın Sapanca ilçesi, İstanbul'a yakın mesafede olması sebebiyle de ev sahibi olmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Sapanca'da son 2 yılda satılık konut ve kiralık konut fiyatlarında yüzde 40'lık bir artış gerçekleşti. Son bir yıla bakıldığında ise satılık ve kiralık konut fiyatlarında yüzde 13'lük bir artış dikkat çekiyor.
Satılık konut ortalama fiyatı: 200 bin TL
Kiralık konut ortalama fiyatı: 795 TL
Ortalama geri dönüş süresi: 21 yıl  

SAKARYA – KARASU

Sakarya'da bulunan, son yılların popüler tatil ilçelerinden Karasu, gayrimenkul geliştiricilerinin de öncelikli tercihlerinden biri. Karasu'ya olan ilgi, bölgedeki konut fiyatlarının da artmasını sağladı. Bölgede son iki yılda satılık konut fiyatları yüzde 46, kiralıklar ise yüzde 12 arttı.
Satılık konut ortalama fiyatı: 175 bin TL
Kiralık konut ortalama fiyatı: 773 TL
Ortalama geri dönüş süresi: 19 yıl

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI