20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden Haberlerİstanbul'a 60 kilometrelik yeni metro hattı geliyor

İstanbul’a 60 kilometrelik yeni metro hattı geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul'a 60 kilometrelik yeni metro hattı yapılması için kollar sıvandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’a 60 kilometrelik yeni metro hattı yapılması için kollar sıvandı.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın iptal ettiği kendisinden önce yapılan 76,9 kilometrelik 6 metro hattı ihalesinin ardından kente yeni metro hattı yapılması için düğmeye basıldı.

İBB tarafından daha önce 2017 içinde yapılan Kaynarca-Pendik-Tuzla, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli, Kirazlı-Halkalı, Başakşehir-Kayaşehir ve Mahmutbey-Bahçeşehir metro hatlarının ihalelerinin iptal edildiği ilan edilmişti.

Kadir Topbaş döneminde hazırlanan bu 76,9 kilometrelik projelerin ihale bedeli 12 milyar 859 milyon TL tutarındaydı. Bu tutarın finansmanı için 925 milyon Avro tutarında dış borçlanmaya gidilecekti.

İBB yeni ihale ilanı yayınladı

Söz konusu 6 ihalenin “ekonomik olmadığı” gerekçesiyle iptal edilmesinden günler sonra İBB Raylı Sistemler Daire Başkanlığı, yeni bir ihale ilanı yayınladı. Yayınlanan ihale ilanına göre İstanbul genelinde 60 kilometrelik raylı sistem hattı ile istasyon ve depo sahası gibi yapıların tasarımı için danışmanlık hizmeti alınacak. İhale ise 29 Ocak günü yapılacak.

Projeye 10 aday davet edilecek

“Belli istekliler arasında” yapılacak ihaleye konsorsiyumlar katılamayacak. Yapılacak ön yeterlik değerlendirmesi sonucunda, yeterlikleri tespit edilenler arasından 10 aday teklif vermek için davet edilecek. 60 kilometrelik yeni metro hattı projesi tasarımı için verilen süre 3 yıl olarak belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu ihalenin iptal edilen 6 metro hattı ile ilgili olmadığını, yeni planlanan hatlar için bir ön çalışma olduğunu açıkladı.

Kaynak: Sözcü

PROJE BİLGİ FORMU

Önceki haber
Sonraki haber
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI