20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden Haberlerİş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes'den Faiz Yorumu!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes’den Faiz Yorumu!

Geçtiğimiz günlerde Kartal’da gerçekleştiren ‘Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım’ zirvesine konuşmacı olarak katılan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, Kartal hakkında görüşlerini belirttikten sonra çok çarpıcı faiz tahminlerinde bulundu.

Şu ana kadar Türkiye’nin birçok şehrinde proje geliştiren bir şirket olduğuna dikkat çeken Tanes, "Bir ilçenin cazibe merkezi olması, yatırımcının ilgisini çekmesi  yetmez. Yatırımcı ne kadar gelirse gelsin, tüketicinin burada yer almak istemesi, dükkân kiralamak istemesi ve yaşamak istemesi çeşitli kriterlere tabii" dedi.

Suni Yollarla Cazibe Merkezleri Yaratılıyor
 
Bazen bunun suni yollarla olduğunu söyleyen Tanes, "Uydu kentler mesela, önce bir uydu kent yapılıyor ve daha sonra buranın etrafına şirketler yatırım yapıyorlar ve bir merkez oluşuyor fakat ne ulaşım aksı açısından ne manzara açısından ne aktivite alanları açısından çok cazip bir yer değil. Ama suni yolla biraz da çevreyolu yakınlığı ile oluyor" dedi.
 
Bazı yerlerin ise müthiş bir potansiyel içerdiğini dile getiren Tanes, "Ulaşım anlamında, doğal güzellik anlamında, park anlamında, bahçeleriyle ve tarihsel kökleriyle bir geçmişi vardır. Bu tür yerlerde yatırımcı çekmek, tüketiciyi çekmek ve cazibe merkezi yaratmak kolaydır. Ama bazen talihsizlikler nedeniyle bu tür yerler geride kalabilir. Sonradan depara kalkabilirler" dedi.
 
Kartal'da Haklı Çıktık
 
Kartal’a bakıldığında ise bu kadar büyük bir konut projeyi nasıl girersiniz denilmesine rağmen burada haklı çıktıklarını çok hızlı bir şekilde gördüklerini belirten Tanes,
 
"Körfez geçiş köprüsü, Marmaray ve 3. Köprü bağlantı yolları, sahil yolu, E- 5, deniz otobüsü ve adalar manzarası için buraya aksi yönde çaba yapılsa bile önüne geçilemez bir şekilde cazibe merkezi olacak" dedi.
 
 
Büyük firmaların ardı arkası kesilmeden Kartal’a gelmesi Kartal algısını yıktı söylemini söyleyen Tanes, "Kartal’a gerçekleştirilen sağlık yatırımları çerçevesinde kamu hastaneleri, özel hastaneler ve poliklinikleriyle son derece gelişmiş bir konumda olduğunu" söyledi.
 
Faizler Kısa Vadede 1'in Altına İnmeyecek
 
İnşaat sektörü faiz oranlarında anında reaksiyon gösterecek şeklinde ilerlediğini belirten Tanes, "Faizlerde küçücük değişikler satış rakamlara net etki ediyor. Faiz oranları konut kredilerinde yükseldiğinde ipotekli satışlarla diğer satışlar arasındaki oranlar müthiş şekilde açıldı. Bu sektörün faiz oranlarına ne kadar bağlı olduğunu gösteriyor" dedi.
 
Şu anki eğilim tekrar 1’in altına kısa vadede gelmeyeceğini gösterdiğini söyleyen Tnes, "Önümüzdeki 3 yıllık dönemde 0,80’lik oranları çok fazla göreceğimizi düşünmüyorum. Şu satış rakamları çok daha yukarıya giderdi oranlar düşük olsaydı. 1’in biraz altına gelse satış rekorları kırılabilir" dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI