27 Mart 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden Haberlerİnşaatta istihdamda düşüş

İnşaatta istihdamda düşüş

İnşaat istihdam endeksi, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,9 azalarak, 70,3 olarak gerçekleşti. 

İnşaat istihdam endeksi, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,9 azalarak, 70,3 olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2017 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin “İnşaat İşgücü Girdi” endeksleri açıklandı.

Yüzde 7,9’luk düşüş

Verilere göre takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksinde, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,9’luk düşüş meydana geldi. Ayrıca, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi de aynı döneme göre yüzde 1,2 gerileyerek 66,8’e düştü.

Saat endeksi de azaldı

Aynı dönemde, takvim etkisinden arındırılmış inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi, 2016’nın üçüncü çeyreğine göre yüzde 5,8 gerileyerek, 65,5’e düştü. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat sektöründe çalışılan saat endeksi de bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,1 azaldı ve 62 oldu.

Bunun yanında takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi, üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 6,1 artarak, 188’e yükseldi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat brüt ücret-maaş endeksi ise bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,7 artış gösterdi ve 181,6’ya ulaştı.

kaynak: Dünya

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI