28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden Haberlerİnistanbul Lokal Ciyscape Global 2015'te ilk kez görücüye çıktı

İnistanbul Lokal Ciyscape Global 2015’te ilk kez görücüye çıktı

8-10 Eylül 2015 tarihinde Dubai’de düzenlenen Cityscape Global 2015 Fuarı’na katılan İş GYO, İstanbul’un eşsiz noktalarından birinde konumlanan Manzara Adalar ve Nef işbirliği ile gerçekleştirdiği, son yılların en dikkat çeken projelerinden İnistanbul’u ziyaretçilerle buluşturdu. Ayrıca Topkapı’daki araziye inşa edilen ikinci proje İnistanbul Lokal de fuarda ilk kez görücüye çıktı.
 
Bölgesel ve uluslararası yatırımcıların, mimar ve tasarımcıların katıldığı dünyanın en geniş ağına sahip uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape Global 2015’e katılan İş GYO iki gün boyunca Dubai’de en büyük yerel firmaların olduğu ana holde yer alan standında Manzara Adalar ve Nef ile işbirliği içinde gerçekleştirilen Inistanbul projelerini sergiliyor.


 
İstanbul Kartal’da üçü konut, ikisi ofis ünitelerinden oluşan toplam beş bloğu ve yaşam merkezini kusursuzlaştıracak olan ticari üniteleri ile hayata geçirilecek Manzara Adalar projesi, Marmara Denizi ve Adalar manzarasına nazır İstanbul’un eşsiz noktalarından birinde konumlanıyor. Prestijli ödüllere sahip olan dünyaca tanınmış mimarlık firması Perkins Eastman imzalı proje Anadolu yakası karayolu, raylı sistem, hava yolu ve deniz yolu ağının merkezinde yer alıyor. Çevreye değer katıcı nitelikler taşıyan ve bölgenin çehresini değiştirecek Kartal projesi 36.724 m2 arsa üzerinde gerçekleştiriliyor. 640 milyon TL proje değeri olan Manzara Adalar’ın, 2018 yılının ilk çeyreğinde teslim edilmesi öngörülüyor. 

Projede 1+0’dan 5+1’e kadar değişen konut tipleri, ofis ve ticari nitelikli kullanılabilir alanlardan oluşan farklı seçenekler sunuluyor. Sahil şeridine 1,5 kilometrelik yürüyüş mesafesinde yeşillikler içinde her anı ilham dolu bir yaşam için tasarlanmış proje, İş GYO’nun prestijli projeler kervanında en göz alıcı örneklerden biri olarak yerini alıyor. 


 
Fuarda sergilenen ve büyük ilgi gören ikinci proje ise İnistanbul. Nef ile stratejik bir birliktelik gerçekleştiren İş GYO, bu işbirliği kapsamında İstanbul Topkapı’da, eski Şişecam fabrikasının bulunduğu 80 dönümlük arsa üzerine 1.1 milyar TL’lik bir yatırım yapıyor. Bu dönüşüm alanı üzerindeki ilk proje olan İnistanbul Gala’nın ardından ikinci proje İnistanbul Lokal de ilk kez görücüye çıktı.
 
İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, konuyla ilgili olarak, “İş GYO olarak daha önce de birçok kez katıldığımız Cityscape fuarı bizim açımızdan yine oldukça verimli ve başarılı geçiyor. Topkapı bölgesindeki ikinci projemiz olan İnistanbul Lokal’i Dubai’de ilk kez tanıtıma çıkardık ve gördüğümüz ilgi bizi çok memnun ediyor. Fuar dönüşü, Eylül ayı içinde Türkiye’de de lansmanını yapacağız. Manzara Adalar’ın ise yeni ünitelerini satışa çıkardık. Ataşehir ve Bağdat Caddesi’nde dönüşüm başladığından, bir süre sonra 3+1 manzaralı dairelere 600-700 bin TL’ye ulaşmak mümkün olmayacak; bu nedenle Kartal’da konumlanan Manzara Adalar bu anlamda son derece avantajlı bir proje” diyen Tanes şöyle devam ediyor:
 
“Dubai Cityscape fuarında daha önce yabancılarla kurduğumuz kurumsal ve bireysel bağlantılarımızı devam ettiriyoruz. En büyük yerel firmaların olduğu ana holde yer alan stantta sergilediğimiz İnistanbul ve Manzara Adalar projeleri ile İş GYO’ya gösterilen yoğun ilgiden ve bu etkinlik kapsamında oluşan sinerjiden çok memnunuz.”

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes Emlakdream.com Genel Yayın Yönetmeni Ayla Özer’in sorularını yanıtladı.

Cityscape Global fuarının, diğer fuarlardan farklı olduğuna vurgu yapan Turgay Tanes: “Bu fuarda doğrudan satış yapabildiğiniz gibi, doğrudan ilişkiler ve başka projelerde de bir arada olmak adına ilk adımı atabiliyorsunuz. Fuar bu yıl müthiş bir ilgi gördü. Fuar alanı yüzde 30 büyütüldü. Çok sayıda da Türk firması var. Fuar bu sene çok daha hareketli.” dedi.

RÖPORTAJIN TAMAMINI AŞAĞIDAKİ VİDEODAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

İnistanbul Gala projesindeki ünite alanın tamamı satıldı
 
İnistanbul Gala projesi ile ilgli bilgi veren Tanes: “Birçok firmanın satışa çıkmak istemediği, lansman, tanıtım ve reklam yapmak istemediği bir dönemde çıktık. İnistanbul Gala’da sektörün düştüğü bir dönemde çıktık ama çok büyük bir satış başarısı yakaladık. Hem iki başarılı firmanın ortak projesi olması, hem de güvenlir bir proje olması ve yatırım değerinin yukarıya doğru çıkacağına dair beklentinin olması nedeniyle ciddi bir kabul gördü. Aslında İnistanbul Gala projesindeki ünite alanın tamamı satıldı. Biz ikinci projemiz Lokal’den bir bloğu da birinci projemize ilave ettik. İnistanbul Lokal projesi de satışa sunulmuş oldu. Dolayısıyla iki  projenin toplam satışındaki rakam, birinci ünitenin tüm ünite sayısına eşit. İnistanbul Lokal’de resmi satışlar başladı.” diye konuştu.
 
Geçen yıl 20 bin civarında yabancıya satış yapıldığını ifade eden Turgay Tanes: ” Yabancıya satış rakamlarının 20 bin civarında olması bizim için çok gibi geliyor. Ancak  bu İspanya’nın, İngiltere’nin, Fıransa’nın yabancıya ev satışı rakamlarının yanında çok küçük rakamlar. Artış hızı anlamaında bakarsanız ciddi bir ilgi var. Gerek siyasi olaylar, gerek çevremizde yaşanan olaylar, gerekse dünya ekonomisinde yaşananlar bir araya gelse de bunun olumsuzluğu henüz yansımış değil. Bunu biz 2015’in son aylarındaki satış rakamlarından biraz kestirebilirz. Benim temennim çok olumsuz bir etki yapmayacağı yönünde.” şeklinde konuştu.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI