17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSektörden HaberlerİNDER; 500 milyon liralık pazar yaratılmasına öncülük ediyor

İNDER; 500 milyon liralık pazar yaratılmasına öncülük ediyor

20 inşaat firması ile 23 inşaat malzemeleri üreticisi firmayı ikinci kez biraraya getiren İNDER; yaklaşık 500 milyon liralık bir pazar ortaya çıkmasına öncülük ediyor.

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) 20 inşaat firması üyesini; ikinci kez düzenlediği bire bir iş görüşmesi toplantısıyla 23 inşaat malzemeleri üreticisi bir araya getirdi. Görüşmelerde yeni hizmet ve ürünler tanıtıldı. İnşaatlarda bu ürünlerin kullanılmasıyla birlikte ilk etapta yaklaşık 500 milyon lira büyüklüğünde bir ekonomi yaratılacağı öngörülüyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İNDER Başkan Yardımcısı Engin Keçeli sektörde sinerji ile yaratılan iş modelinin sürdürülebilir olduğunu belirterek ikili iş modellerini daha sıklaştırarak devam edilmesi yönünde talepler geldiğini söyledi. 2017’nin ilk 9 aylık döneminde üreticilerle inşaat şirketlerinin işbirliği sonucunda maliyetlerin düşürüldüğünü aktaran Keçeli; bunun aynen tüketicilere yansıtıldığını ve bu haliyle hem projelerde yeni teknoloji ürünleri kullandıklarını hem de enflasyon karşısında konut fiyatlarının kontrol altında tutulabildiğini ifade etti.

İNDER; Nazmi Durbakayım ile birlikte altın çağını yaşıyor

1967’de kurulan İNDER’in Onursal Başkanı Yaşar Aşçıoğlu Nazmi Durbakayım’ın başkanlığında derneğin altın çağını yaşadığını söyledi. İNDER’in son yıllarda sektör üzerinde çok etkili olduğunu ifade eden Aşçıoğlu “Nazmi Bey başkanlığındaki yeni yönetim Kurulu üyelerinin etkin girişimleri, her konuda kendini göstermeye başladı. İmar planlaması, vergi yükü, kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntıları bizzat kamu yönetimine taşıyan İNDER yönetimi, sektördeki sağlıklı büyümede büyük rol oynadı” şeklinde görüşlerini paylaştı.

Görüşmelere inşaat malzemeleri üreticilerinden alfabetik sıralamaya göre; Arçelik, Aksa Jeneratör, Aktif Yaşam, Bayraktan Mühendislik, Bersa Enerji, Betofiber, Dora Botanik, Fıratpen, Genç Mühendislik, Hafele, İzoser, Kale Kilit, Mas Mekanik, Mavili Elektrik, Noya Elektrik, Otis Asansör, Özko Alüminyum, Sarıca Alüminyum, Tago Mimarlık ve Yapı Teknik firmaları katılırken İNDER Üyesi 20 inşaat şirketi de; Ağaoğlu, Artaş, Aşçıoğlu, Beyaz İnşaat, Dekar Yapı, Doğa Şehircilik, Ege Yapı, Fer Yapı, Ferko İnşaat, Gülsa İnşaat, Haldız Grup, Hasanoğlu İnşaat, Metal Yapı Konut, Nef, Nida İnşaat, Nuhoğlu, Ofton, Seba İnşaat, Teknik Yapı ve Toya İnşaat firmaları oldu.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI