23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden Haberlerİki dev hastane bulundukları bölgelere ilgiyi artırdı

İki dev hastane bulundukları bölgelere ilgiyi artırdı

İstanbul'un iki yakasında Seyrantepe ve Sancaktepe'de iki dev hastanenin bu yıl içinde hizmete girmesi bekleniyor. Hastanelerin Seyrantepe ve Sancaktepe'deki daire fiyatlarını artırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hastanelerin bulundukları lokasyonlardaki konut projelerinde de artı yönde etki edeceği ifade ediliyor. Sabah gazetesinde yer alan habere göre Sancaktepe'de ihaleye çıktıktan sonra projelendirilmesinin ardından 2.5 yıl içinde inşası tamamlanan 400 yataklı hastane mart ayında personel atanmasıyla birlikte hizmet vermeye başlayacak. Şişli Etfal Hastanesi'nin taşınacağı Seyrantepe'de inşası süren 600 yataklı hastane de yıl sonunda tamamlanarak Sağlık Bakanlığı'na devredilecek.  
Seyrantepe'de 600 yataklı hastane inşaatının toplam kapalı alanı 176.596 metrekare. Hastaneye 91 bin 240 metrekarelik arazi ayrıldı. 4 Ana Bloktan oluşan hastanenin 1 bağlantı bloğu bulunuyor. Modern tıp cihazlarıyla donatılacak hastanede A blok 19, B blok 10, C blok 12, D blok ise 4 kattan oluşuyor.
Sancaktepe'de yapılan ve modern tıp cihazlarıyla donatılan hastanede, 10 ameliyathane, 50 yoğun bakım ünitesi, 2 anjiyo odası, kadın doğum servisi ve acil servisi ile günde yaklaşık olarak 5 bin hastayı ağırlayacak.

PROJE BİLGİ FORMU

Burak Öz
Burak Öz
İstanbul Matbaa Meslek Lisesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Fotoğraf Bölümü önlisans, Selçuk Üniversitesi Gazetecilik lisans, Marmara Üniversitesi Genel Gazetecilik yüksek lisans mezunu. 1990'larda öldürülen gazetecileri konu alan yüksek lisans tez çalışması var. Bugüne kadar Hürriyet (staj), BirGün, Karşı gazetelerinde ve çeşitli internet sitelerinde yüzlerce haberi imzalı ve imzasız şekilde yer aldı. Sarı Basın Kartı taşıma hakkını yaklaşık 10 yıl önce kazandı. Orta düzey İngilizce, 10 parmak F klavye, Photoshop bilgisine sahip.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI