16 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden Haberlerİki Dev Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Birleşiyor!

İki Dev Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Birleşiyor!

Akkök Holding iştiraki olarak 2005 yılında kurulan Akiş GYO, kurumun planları doğrultusunda yer alan gayrimenkul sektöründeki tecrübesi ve kalitesini farklı projelerde değerlendirmek amacıyla yola çıktı. Bu kapsamda şirket Sermaye Piyasası Kurulu’na yapmış olduğu başvuru ile 18 Mayıs 2012 tarihinde Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olmuştu. Devam eden süreçte ise 9 Ocak 2013 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştı.

Şirket bununla da sınırlı kalmadı. Akiş GYO, şirketin gelecek hedefleri ve gayrimenkul sektöründeki stratejik planları doğrultusunda SAF Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile güçlerini birleştirme kararı aldı. Birleşme görüşmelerine başlanıldığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirildi.

Birleşme ile ilgili olarak konuşan Akiş GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Gökşin Durusoy, iki başarılı GYO olan Akiş ve SAF GYO’nun güçlerini birleştirmek için görüşmelere başladıklarını belirtti. “Bu işlemin tamamlanmasıyla hedeflerimiz arasında yer alan “sürdürülebilir büyüme” doğrultusunda önemli bir adım atacağız. Bu kararla birlikte gireceğimiz yeni dönemde, istikrarlı büyümemizi yenilikçi projelerle devam ettirerek gayrimenkul sektörüne liderlik etme vizyonunu sürdüreceğiz” dedi.

Birleşme olduğu takdirde iki önemli GYO güçlerini birleştirmiş olacak ve dev bir GYO Türkiye’ye kazandırılacak. Akbatı AVM ve cadde mağazaları projelerine ek olarak, SAF GYO’nun bünyesinde bulunan Akasya Alışveriş Merkezi’nin de portföye katılması sonucunda önemli bir kira geliri kazanılmış olacak. Türkiye en büyük GYO’lardan bir tanesine daha ulaşacak.
 
Akiş, kısa sürede ulaştığı toplam 1,8 milyar TL aktif büyüklüğü ve 1 milyar TL öz kaynak büyüklüğü ile sektörün önemli bir oyuncusu konumundadır. Akiş GYO gayrimenkul sektöründe kalitesi ile farklılaşan projeleri hayata geçirmeyi hedeflemektedir.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI