15 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerHangi bölgede ofis kiralanmalı?

Hangi bölgede ofis kiralanmalı?

JLL’in verilerine göre  A sınıfı ofis stoku 2013 yıl sonu ile kıyaslandığında, 680 bin metrekarelik bir artış gösterdi. İnşaatı devam eden projeler de tamamlandıktan sonra toplam A sınıfı ofis arzının 2017 yıl sonunda 6.5 milyon metrekare olması tahmin ediliyor. A sınıfı ofislere talep arttığı halde kiralar metrekare başına 35 Euro seviyesinde seyretmeye devam ediyor.
 
Ofis kiralamalarındaki alışkanlıklara bakıldığında ise yatay ve açık ofislerin rağbet gördüğü gözlemleniyor. Ofis kiralamak için yeni trend, lokasyonda metro bulunması. Metro projelerinin geliştiği bölgelerde yatırım artıyor ve kazandırma olasılığı da yükseliyor. Yatırımcılar da artık ofis projelerini metro olan ya da planlanan bölgelerde yapıyor.
 
İstanbul Avrupa yakasında Maslak, Levent, Seyrantepe-Kağıthane bölgeleri, Anadolu yakasında ise Kavacık, Ümraniye, Kozyatağı-İçerenköy ve Küçükyalı-Maltepe-Kartal hattı öne çıkıyor.
 
2016 yılında faaliyete geçecek Üsküdar-Sancaktepe metrosu de bölgedeki ofis kiralarına yansımaya başladı.
 
İstanbul Gayrimenkul Değerleme Yönetici Ortağı Celal Erdoğdu ise, İstanbul'da ofis yatırımları açısından önümüzdeki dönemde en cazip olacak bölgelerin Atatürk Havaalanına yakın bölgeler, Kağıthane, Bayrampaşa, Göztepe, Maltepe, Kartal ve Pendik olacağını belirtti.
 
 
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI