20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerHalit Dumankaya Serbest!

Halit Dumankaya Serbest!

’Suçtan kaynaklı malvarlığını aklama’, ’Terör örgütüne finansman sağlama’, ’Silahlı terör örgütüne üye olmak’ ve ’Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından, paralel yapıya finans sağladıkları iddiasıyla 22 Nisan 2016 tarihinde,  tutuklanan aralarında Dumankaya İnşaat’ın murahhas üyesi Halit Dumankaya, bu gece yapılan ’tutukluluk durumunun incelenmesi’ sonucu serbest bırakıldı.

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği’nde yapılan tutukluluk incelemesine katılan Halit Dumankaya ve avukatı hazır bulunarak tahliyeleri yönünde görüş bildirdiler.

SEGBİS sistemi ile ifade veren Halit Dumankaya, üzerine atılı suçlamayı kabul etmeyerek, hiçbir terör örgütü ile bağlantısı olmadığını belirtti, tahliyesini istedi.
 
Halit Dumankaya Tahliye Edildi
 
Diğer şüpheliler ve avukatlarının da tahliye talepleri yönünde görüşlerini alan mahkeme, kısa bir aradan sonra kararını açıkladı. Mahkeme, "Şüpheli Halit Dumankaya’nın silahlı terör örgütüne üye olma ve Terörizmin Finansmanını Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet suçlarını işlediğine dair tutuklamayı haklı gösterecek kuvvet ve nitelikte delil bulunmadığı kanaatine varılmıştır. Şüpheliye isnat edilen örgütün finanse edilmesinde kullandığı iddia olunan 5 ayrı çekin fiilen iş yapan firmalara işleri karşılığında verildiği" gerekçesiyle Halit Dumankaya’nın tahliyesine karar verdi.

İstanbul'u Terk Edemeyecek

"Tutuklama ile umulan faydanın adli kontrol ile de sağlanabileceğine" hükmeden mahkeme, bu kişilerin adli kontrol hükümleri çerçevesinde haftada 1 gün karakolda imza vermelerini kararlaştırdı. Tahliye edilen Halit Dumankaya’nın yurt dışına çıkışını da yasaklayan mahkeme, İstanbul il sınırlarını da terketmemesi yönünde karar aldı.

hurriyet.com.tr

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI