19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerGüneşli- Basın Ekspres Yolu'na Yatırım Yapanlar Kazanıyor!

Güneşli- Basın Ekspres Yolu’na Yatırım Yapanlar Kazanıyor!

Kentsel dönüşümün de etkisi ile sanayi bölgesi konumundan çıkarak yeni bir yüze Güneşli Basın Expess Yolu, yatırımcılarına kazandırıyor. Bölge ile ilgili yapılan araştırma sonuçlarına göre; Güneşli- Basın Ekspres Yolu’nda hayata geçirilen projelerde 3-4 yıl önce ortalama birim metrekare fiyatları 1.500–2 bin TL civarındayken, bugün 5 – 8 bin TL arasında.

Güneşli- Basın Ekspres Yolu; Hem Yatırımcıların Hem de İnşaat Şirketlerinin Dikkatini Çekiyor

Güneşli- Basın Ekspres Yolu, yatırımcıların yanı sıra, arazilerin büyük ve işlenebilir olması, parçalı mülkiyet olmaması ve lokasyon avantajı ile yatırım yapmak isteyen inşaat firmalarının da dikkatini çekiyor. Firmalara arazi geliştirme ve pazarlama konularında danışmanlık hizmeti sunan Artı Deneyim Danışmanlık Şirketi'nin yaptığı bölge değerlendirmesine göre, Basın Ekspres yolunun Merkezi İş Alanı (MİA) olarak belirlenmesi bölgenin gelişimi açısından önem arz ediyor. Basın Ekspres yolu, gerçekleşen önemli yatırımlar ve büyük ölçekli gayrimenkul yatırımları ile yeni bir Maslak olarak görülüyor. Tüm bu olumlu gelişmelere bağlı olarak, bölgedeki ofislerin metrekare fiyatları 10.000 TL'ler civarında seyrediyor.

Güneşli- Basın Ekspres Yolu Maslak’tan sonra ikinci önemli ticaret merkezi

Artı Deneyim Danışmanlık Şirketi'nin araştırma sonuçlarına göre, Atatürk Havaalanı, yapımı devam etmekte olan 3.Havaalanı’na ve aynı zamanda şehrin merkezine yakın konumda olması gibi nedenlerle, Güneşli, Basın Ekspres Yolu, ileriki yıllarda daha çok kişi tarafından ev ve ofis olarak tercih edileceği düşülünülüyor. Konut projelerinin yanı sıra İstanbul’daki nitelikli ofis projelerinin de bir arada bulunduğu Basın Express Yolu'ndaki ofis stoku da yeni gelen arzla birlikte sürekli artış göstermeye devam ediyor. Bölgenin, yapımı devam eden 3. havalimanı ile birlikte bölgede ofis kullanımının daha da artacağı ve İstanbul’un en önemli ticaret merkezlerinden olan Maslak’tan sonra ikinci önemli ticaret merkezi haline geldiği de elde edilen veriler arasında.

Güneşli- Basın Ekspres Yolu Bölgesine Yapımı Planlanan Projeler

Ulaşım yatırımlarının da devam ettiği bölgeye Raylı Sistem Projeleri kapsamında;2016 yılında Halkalı Gebze Marmaray Yüzeysel Metrosu, 2017 yılında Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattı, 2019 yılında Mahmutbey-Halkalı-Bahçeşehir Metro Hattı ile 2019 yılı sonrasında Ataköy – Basın Ekspres – İkitelli Metro Hattının hayata geçirilmesi planlanıyor. Bölgeye, planlanan Havaray hatları paralelinde; Başakşehir-Sefaköy-Halkalı Havaray Hattı’nın yapılması gündemde.

Güneşli-Basın Ekspres yolundaki projelerin metrekare fiyatlarının 12 bin TL civarına yükselmesi bekleniyor

Araştırma sonuçlarından çıkan beklentilere göre, Güneşli-Basın Ekspres yolundaki gayrimenkul projelerinde yakın dönemde konut metrekare fiyatlarının 12 bin TL civarına yükselmesi bekleniyor. Basın Ekspres Yolu-Güneşli Bölgesindeki projelerin tümü bir arada incelendiğinde, konutların tipolojik dağılımında; % 40 oranında 1+1 tipinde, % 30 oranında 2+1 tipinde, % 25 oranında 3+1 tipinde ve % 5 oranında da 4+1 ve diğer tiplerde konutların yer aldığı belirlendi.

Artı Deneyim, bölgede yaptığı çalışma kapsamında bölgedeki büyük ölçekli gayrimenkul projelerinden alım yapan kesimleri ve tercih nedenlerini sıraladı:

• Kentsel dönüşüm ile birlikte bölgeni çehresinde yaşanan olumlu değişim,
• Konseptli ve nitelikli projelerden konut alma isteği,
• Avrupa yakasının merkezine yakınlığı,
• Gelişmekte olan bölgelere yatırım isteği,
• E-5 ve E6 geçiş yollarının arasında kalması,
• Fiyatların doyum noktasına ulaşmamış olması,
• Yeni ve kaliteli yaşam alanlarına sahip olması,
• Nüfus yoğunluğunun çevre ilçelere göre az olması,
• İstanbul’un en önemli ticaret merkezlerinden biri durumunda olması,
• Hem yatırımcı hem de oturumcuya hitap eden projelerin varlığı.
 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI