22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerGörenlerin şaşırdığı ilginç evler

Görenlerin şaşırdığı ilginç evler

Çılgın mimarların sınırları zorlayan ilginç tasarımlarıyla ortaya koyduğu bu evleri görenler şaşırıyor.

Kimi mimarlar ev tasarlarken sınırları zorluyor ve ortaya ilginç şeyler ortaya çıkıyor. İşte bot şeklinde tasarlanmış bir evden uçan bardak altlığından, klozet şeklinde tasarlanan eve birbirinden uçuk ev tasarımları…

Bu 3 boyutlu güneş saati olarak tasarlanan biyoiklimsel ev, güneşin hareketlerine göre sabit açılı ayarlanmış. Yaz aylarında gölge yapan ev böylelikle bu aylarda serin oluyor. Aynı şekilde kış ve bahar aylarında da açısına bağlı olarak evi uygun sıcaklıkta tutuyor.

73 yaşındaki müteahit Bohumil Lhota, Çek Cumhuriyeti’nde kurduğu bu evi döndürebiliyor. Lhota, 1981’de yapımına başlayıp 2002’de tamamladığı evini istediği pencere manzarasına bağlı olarak yönünü değiştirebiliyor.

Hollanda Rotterdam’daki bu sarı küp evler , 1980’li yıllarda mimar Piet Blom tarafından tasarlandı.

Çin’in Pekin kentinde yer alan bu çatı katını sahibi, yasadışı yollarla bir “gökdelen bahçesi” yapmış. Ancak komşuların şikayeti ve hükümetin devreye girmesi sonucu bahçe işçiler tarafından yıkılmak zorunda kalmış.

Bu Güney Kore’de yer alan “Haewoojae” adlı bina tuvalet klozeti şeklinde tasarlanmış.

Hong Kong’da küçük binalarda büyüyen mimar Gary Chang, kendi evini tasarlayınca “daha esnek” bir ev yapmak tasarlamak istemiş. 32 metrekarelik evinin dürgülü kapılarını değiştirilebilir olarak yapmış.

Çin’in Donguan kentinde bir fabrika binasının üzerine evler yapılmış. Yerel medyaya göre hükümet, 2 yıl önce inşası biten evlerin yasal sayılmaması gerektiğini düşünüyor.

Nijerya’daki bu havaalanı evi aslında aşkı anlatan bir ev. Said Jammal, şimdiki eşi Liza Jammal ile evlendiğinde, karısı havaalanlarını çok sevdiği için ona “havaalanı evi” yapmasını istemiş. Eşi de bu isteği yerine getirmiş.

ABD’de 2008’de 135 bin dolara satılan bu “uçan bardak altlığı” tasarımlı evin 3 odası, 2 banyosu ve düğme ile harekete geçen bir merdivenli girişi var.

Lui Linchao’nun bambu, plastik çanta ve yatak örtüleri ile yaptığı bu evi 1,5 met re genişliğinde ve 2 metre yüksekliğinde.

Meksika’da yaşayan Benito Hernandez 30 yıldır ailesi ile birlikte çatı olarak kullandığı bu kaya evinde yaşıyor.

Curt ve Deborah Sleeper çifti 2009’da yaptıkları bu mağara evlerini dünyaya duyurabilmek ve finanse edebilmek için eBay’de satışa çıkarmışlardı.

Yazar Peter Lewis, İskoçya Bridgeton’da istediği zaman dünyadan kaçabilmek için bu ağaç evi yaptı.

Mekanın terası da görmeye değer. İnsanın aklına burada yapılacak süper eğlenceli teras partilerini getiriyor.

KayKay Evi Sıradaki evimiz tamamen sahibinin kişisel zevkinin bir ürünü. Profesyonel bir kaykaycıya (skateboard) ait olan bu ev sahibinin istediği zaman doyasıya kaymasına olanak sağlıyor.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI