19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSektörden HaberlerGölcük Milli Parkı ihaleye çıkıyor

Gölcük Milli Parkı ihaleye çıkıyor

İhaleyi kazanan Gölcük Milli Parkı'nı 22 yıl işletme hakkına sahip olacak.

Mülkiyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait olan Gölcük Milli Parkı’nı 27 yıl önce 49 yıllığına kiralayan Bolu Belediyesi parkın geriye kalan 22 yıllık sürenin işletilmesi hakkını ihaleye çıkarıyor. Park alanı içinde bulunan köşkün yanına 25 adet de bungalov inşaatına izin verilerek gerçekleştirilecek ihale tarihi 19 aralık salı olarak açıklandı. İhaleyi kazanan firma 16 aylık inşaat süresi sonrasında milli parkı 31 aralık 2040 tarihine kadar işletme hakkını elinde bulunduracak.

İhaleye çıkış şartları

Gölcük Tabiat Parkı’nın ihaleye çıkış bedelleri ise ilk 5 yıl için aylık 10 bin TL kira bedeli ve hasılattan yüzde 1 pay olacak. 5. yıldan sonra kira bedeli kalkacak ve cirodan yüzde 1 pay olacak. Bu pay aylık 20 bin TL’nin altında olamayacak. Parktaki Göl Gazinosu ise inşaat yeri tesliminden itibaren 1 yıl içinde ihaleyi kazanan firmaya devredilecek. İnşa edilecek 25 bungalov; parkın sahibi Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın göstereceği yere tek bir ağaca bile zarar verilmeden yapılacak.

Gölcük Tabiat Parkı Nerede?

Bolu kent merkezine yaklaşık 13 kilometre mesafede bulunan Gölcük Tabiat Parkı yapay gölet halinde 1958 yılında yapıldı. Yaklaşık 1.3 kilometre kıyı uzunluğu ve 50 bin metrekare yüzölçümü olan göletin en derin yeri 5 metredir. Parkın içindeki köşkün 19 odası bulunuyor.

İhaleye 13 firma/kişinin katılması bekleniyor

Gölcük Tabiat Parkı’nın 19 aralık salı günü gerçekleştirilecek ihalesine katılacak firmalar şöyle:

1- İstanbul Şişli Vakfı

2- Grand Kartal

3- Narven Sağlık Termal

4- Arma Kongre Turizm

5- Ferda Çetinkaya

6- MGE Gayrimenkul

7- Akfa Kilit

8- Şişa Kafe Düzce

9- Orsan Yapı

10- Tek – İmaş İnşaat Makinaları

11- TIG Turizm

12- İmge Gayrimenkul

13- Kurtuluş Tokcan – Düzce

İhalede en yüksek teklifi aylık 116 bin 700 TL kira teklifiyle Kurtuluş Tokcan yaptı. İhalenin sonucu değerlendirme aşamasından sonra netlik kazanacak.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI