19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaManşetGayrimenkul sektöründe ihracat sesi..

Gayrimenkul sektöründe ihracat sesi..

Emlak pazarlaması ve satışı konusunda sektörün deneyimli ismi Bilge Özdemir inşaat sektöründe yabancılara gayrimenkul satışlarının ihracat kapsamında değerlendirilmesi ile ilgili öngörülerini emlakdream.com için kaleme aldı.

Henüz çıldırmadım, sadece kapsam olarak yabancıya satılan bir malın mülkiyet ve kullanım yerinin Türk Toprakları içinde olmasına rağmen faydanın bir yabancı uyruklu kişi/kuruma yönelik olmasından dolayı ” gayrimenkul satışlarının ” ihracat ” kapsamında değerlendirilmesini öneriyorum.

Yıllar önce Konut Bakanlığı kuruluşunu önerdiğim daha sonra icraatlarını keyifle izlediğim gibi bir gün, birileri ” iç sesine/ülke sesine veya bizim sesimize  ” kulak verecektir.

Bu durum Mevcut Vergi mevzuatına, yurt dışı uygulamalarına ve hatta mütekabiliyete uygun olamayabilir, ancak her şey de bir ilk vardır. Biz neden ilk olanı yapmayalım.Tek taraflı uygulama ile ithalata göre ihracat fazlası verdirelim…

İhracatın, 2018 yılı 275, 2023 yılını 550 milyar dolar hedefine bir katkıda gayrimenkul/inşaat sektörü olarak verelim..

GSMH içinde yüzde 30’luk payı ile inşaat lokomotifinde yılda 8 – 10 milyar dolarlık ithal  ürün kullanılmaktadır. Geliştirilen proje ve projelerin kalite düzeyine göre teknik şartname/mahal listelerinde  ithal ürün kullanılan projelerde; kullanım oranları yüzde 20 seviyelerindedir. Bu oran ülke ekonomisi ve talebe göre farklılık göstermektedir.

İnşaatta; İhracat düzenlemeleri, sunduğu vergi avantajları ile devrim yapacaktır.

GYODER’den İHRACAT birlik/kurumlarına; İNŞAATÇILAR’dan PROJE GELİŞTİRENLERE; Kamu ve özel kuruluşlarına sesleniyorum…. Haydi gelin Bu açılımın alt yapısını hazırlayalım… Toplum olarak fark yaratalım.

Bilge Özdemir

Marketing & Sales Consultant of Akkuş Gayrimenkul & Turyap Holding

 

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir, pazarlama ve işletme konularında yurtdışı ve yurtiçinde eğitim almış ve önde gelen firma ve gayrimenkul projelerinde uzun süre üst düzey profesyonel yöneticilik yapmış, sektörü bilen, proje geliştirip yönlendiren, proje pazarlama ve satış misyonundan gelen vizyon sahibi girişimcidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI