23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaManşetGaranti çılgınlığı

Garanti çılgınlığı

Gayrimenkul proje pazarlaması ve satışı konusunda sektörün deneyimli ismi Bilge Özdemir inşaat sektöründe son dönemin çılgınlığı " garanti " kavramı ile ilgili öngörülerini emlakdream.com için kaleme aldı. 

Gayrimenkul proje pazarlaması ve satışı konusunda sektörün deneyimli ismi Bilge Özdemir inşaat sektöründe son dönemin çılgınlığı ” garanti ” kavramı ile ilgili öngörülerini emlakdream.com için kaleme aldı.

Gayrimenkul Sektöründe Son dönemin Moda akımı; iletişim stratejilerinin vazgeçilmesi Garanti kavramı; gayrimenkul kalite / standartından çıktı;

  • Kira Garantisi
  • Kiracı Garantisi
  • Geri Alım/İade Garantisi
  • Kar Garantisi

Gibi finansal garantiler boyutuna yerleşti.

Gayrimenkul sektöründe uygulamalar rekabet koşullarından dolayı o kadar kısa sürede bir birlerini taklit eder oldu ki, bu durum inandırıcılık/ikna edicilik boyutuna zarar vermeye başladı.

Garanti’de vurgulanmak istenen nokta olan; ben malıma o kadar güveniyorum ki … Kiraya’da verirsin, yatırım değeri de sunar, satmaya – geri vermeye dahi kıyamazsın… Söylemi artık ” paranı getir… Kullanayım… Parana getirisini vereyim noktasına geldi.

Gayrimenkul Sektörü ile finans/bankacılık sektörü arasında  yaşanan fonlama  problemleri, yatırımcının / yatırım için gayrimenkul alabileceklerin alternatif söylemler ile parasını çekmeye çalışır noktaya geldi.

Banka/Finans sektörü devlet güvencesi ile para topluyor. Gayrimenkul sektörü kimin güvencesi ile para topluyor. Bugün olan bu firmaların, yarın ayakta olabileceğinin,projelerin tamamlanma  güvencesini kim veriyor.

Ben bu durumu, gayrimenkul sektörü adına çok tehlikeli buluyorum.

Bu tür finansal garantiler sadece gayrimenkulün/gayrimenkul projesinin teslim edilmesine bağlı olmayıp Bölgesel, Çevresel bir sürü dış etkene bağlıdır. Gayrimenkul projelerinin, binaların, emlağınızın kalitesini kontrol edebilirsiniz, ancak bir ülkenin ekonomisini ve dış etkenleri kontrol edemezsiniz.

Kontrolün, sizde olmadığı konularda vereceğiniz garantiler iyi niyetten öteye gidemeyecektir.

Önerim; gayrimenkul sektöründe garanti veren firmaların garanti karşılığını sigorta sektörü ile anlaşarak güvence kapsamına almalarıdır.

 

 

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir, pazarlama ve işletme konularında yurtdışı ve yurtiçinde eğitim almış ve önde gelen firma ve gayrimenkul projelerinde uzun süre üst düzey profesyonel yöneticilik yapmış, sektörü bilen, proje geliştirip yönlendiren, proje pazarlama ve satış misyonundan gelen vizyon sahibi girişimcidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI