23 Nisan 2024 Salı
Ana SayfaSektörden HaberlerFuzul Grup'un Hükümete Önerileri

Fuzul Grup’un Hükümete Önerileri

Fuzul Yapı'nın Türkiye'nin yaşadığı zor günlerde yatırıma devam kararlarının açıklandığı basın toplantısında bir basın mensubunun 'yabancı yatırımcılar azalıyor bunun için hükümet ile ortak ne yapılabilir, hükümete bir öneriniz var mı?' sorusuna cevap verildi. Eyüp Akbal, hükümetin Türk inşaatlarını tanıtmak adına İnşaat Tanıtım Grubu kurmak gerektiğini söylerken, Faruk Akbal herkesin bu konuda üstüne düşen görevler olduğu görüşünde.

"İnşaat Tanıtım Grubu Kurulmalı"

Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, hükümetin Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne verdiği desteğin çok önemli olduğunu ifade etti. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini hatırlatan Eyüp Akbal, hükümet yetkililerinin bu zor dönemde fuarcılık, tanıtım anlamında bir grup oluşturması gerektiğini savundu. Projeleri yurtdışına tanıtmak için İnşaat Tanıtım Grubu kurması gerektiğini belirten Eyüp Akbal, 'geçtiğimiz yıllarda fındık tanıtım grubu vardı. Aynı sistemin inşaat içinde yapılması gerekiyor' dedi. Eyüp Akbal, yabancı yatırımcıyı ülkeye çekmek için hükümetin desteği ve garantörlüğünün olması gerektiğini, bunun insanlarda çok olumlu etkiler bırakacağını ifade etti. 

Faruk Akbal: 'Ekonominin gönüllü diplomatlarıyız'

Fuzul Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal ise her şeyi hükümetten bekleyen bir yapıyı eleştirdiği belirterek, 'bu zor dönemde diplomasi sadece konsolosluk binaları ile yürütülecek bir operasyon değildir. Herkesin emek vermesi gerekiyor. Milli bilinç ile hareket etmemiz lazım' dedi. Faruk Akbal, kendilerini ekonominin gönüllü diplomatları olarak tanımladı: 'kendi içimizde kurduğumuz diplomasiyi dışarı taşımak durumundayız' dedi.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI