28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSektörden HaberlerFilli Boya Yalıtım'dan yeni bir hizmet Termal Kamera

Filli Boya Yalıtım’dan yeni bir hizmet Termal Kamera


Filli Boya Yalıtım tarafından ücretsiz olarak sunulan "termal kamera" hizmeti, sıcaklık ölçüm özelliği ile binaların Yalıtım ve ısı sorunlarını ortaya çıkarıyor. Dış cephe ve çatılarda kızılötesi ışınlarla hava akımı veya rutubet kaynaklı sorunları tespit ederek yalıtıma ihtiyaç olan bölgeleri işaret ediyor.

Infrared görüntüleme yapabilen termal kameralar sayesinde ısı yalıtımı yetersiz binalarda meydana gelen ısı kaçakları görülebiliyor. Ölçüm için gerekli ortam koşullarının sağlanması durumunda; termal kameralar ile elde edilen analizler doğru ısı yalıtım sistemlerinin farkını ortaya koyduğu gibi, ısı yalıtımsız ya da yetersiz ısı yalıtımına sahip binalarda ısı kaçaklarından dolayı Enerji kayıpları tespit edilebiliyor.

 Enerji tasarrufuna ve hava kirliliğini azaltmaya katkı sağlayan ısı yalıtım sistemlerinin ihtiyaca yönelik kullanımını belirleyen bu hizmeti, Filli Boya Yalıtım tüketicilere "ücretsiz" olarak sunuyor.


Türkiye'de yaklaşık 15 yıldır kullanılan termal kamera teknolojisi, gözle görülemeyen alanları ekrana yansıtarak sorunların ilerlemeden çözülmesini sağlıyor.

Filli Boya Yalıtım'ın teknik elemanları tarafından çekimler yapıldıktan sonra bilgisayar ortamına aktarılan görüntülerle binaların termik açıdan bütün zayıf noktalarını tespit etmek mümkün. Resimler üzerinde yapılan değerlendirmeler sonucunda uzmanlar tarafından gerekli analizler yapılıyor ve Konut sahipleriyle paylaşılıyor.

Bu sayede Tüketiciler, binalarındaki ısı kayıplarını birebir görerek alınması gereken önlemler konusunda bilinçleniyor ve yalıtım yaptırarak bu kayıpların nasıl önlendiğini daha iyi algılıyor.

Türkiye’de tüm binaların asgari standarlarda yalıtılması ile yılda 10 milyar TL tasarruf edilebilir

Uzmanlara göre, ülke çapında yalnızca ısınmak için tüketilen 15 Milyar $ değerindeki enerjiden 1/2 oranında tasarruf sağlamak, tüm binaların asgari standartlarla yalıtımı ile mümkün. Yalıtım kalınlık ve standartlarını arttırarak bu tasarrufu da artırmak mümkün.

Filli Boya, üstün performanslı Capatect Isı Yalıtım Sistemi'yle binalardaki ısı kaçaklarını engelleyip bina ömrü boyunca enerji tasarrufunu Garanti ediyor. Üstelik bu tasarruf ile, 2-3 yıl içerisinde ısı yalıtımı için harcanılan masraf amorti edilebiliyor. Capatect Isı Yalıtım Sistemi, elde edilecek tasarruf oranını yükseltirken, sistemin kendisini amorti edeceği süreyi ise kısaltıyor.

Capatect Isı Yalıtım Sistemi

Filli Boya tarafından 2003 yılında Türkiye pazarına sunulan Capatect Isı Yalıtım Sistemi, Capatect markasının sahip olduğu 40 yıllık ürün ve uygulama tecrübesini, üstün ısı yalıtım performansına sahip Capatect Dalmaçyalı Isı Yalıtım Levhası ile birleştiren bir sistemdir.

Tüm ana ürünleri Betek Gebze ve Kayseri fabrikalarında üretilmekte olan Capatect Isı Yalıtım Sistemi, TS EN 13499 ısı yalıtım sistemi standardına uygunluk belgesi ile Avrupa teknik onay kuruluşu "EOTA" tarafından verilen ETAG 004 uygunluk belgesini de alarak üretim ve ürün kalitesini ispatlamıştır.

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI