22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerFikirtepe Kentsel Dönüşüm Süreci Hızlanıyor!

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Süreci Hızlanıyor!

Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri kapsamında toplam 61 adada devam eden projelerde yaşanan sorunlarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye girecek. Mehmet Özhaseki, Fikirtepe'deki kentsel dönüşümün ucu açık bir süreç olmadığına vurgu yaptı. 

Fikirtepe bölgesindeki inşaat şantiyelerini ve sorunlu bölgeleri gezen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bölgedeki vatandaşların ve müteahhitlerin dertlerini dinledi. Fikirtepe Platformu temsilcilerinden ve bakanlık yetkililerinden çalışmalar ile ilgilibilgiler alan Mehmet Özhaseki, daha sonra Fikirtepe Platformu’nun düzenlediği toplantıya katıldı. Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, Fikirtepe bölgesinde yaşanan sorunları Mehmet Özhaseki'ye anlattığı toplantıda Mehmet Özhaseki'de, Fikirtepe'de dönüşümün 2 sene tamamlanması gerektiğini bu çerçevede bakanlık olarak da çalışmalar yapacaklarını söyledi. 

'Anlaşmazlıklarda, Soruna Müdahil Olacağız'

Mehmet Özhaseki, bakanlık olarak sürece müdahale edeceklerini söyledi: 'Biz, Fikirtepe’yi çözmek için bir grup kurduk. Arkadaşlarımız bu konuda detaylı çalışma yapıyorlar. Eğer bir adada 3’te 2 çoğunluğa ulaşan müteahhit varsa harekete geçmesi gerekir. 3’te 2 çoğunluğa ulaşamayan ya da mali sıkıntı çeken müteahhitler isterlerse haklarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak devralacağız. Fikirtepe’de vatandaş, arsa sahipleri ve müteahhitler mağdur olmayacak. Bölgedeki anlaşmazlıkların önüne geçtikten sonra hızlı bir şekilde altyapı sorunlarını çözeceğiz'

'Herkes, Üzerine Düşeni Yapacak'

Fikirtepe Platformu Başkanı Ali Nuhoğlu, Fikirtepe'deki sürecin hızlanması için, vatandaşlarında, müteahhitlerin de, arsa sahiplerinin de üzerine düşeni yapacağını dile getirdi. Ali Nuhoğlu, bu sürecin önünü tıkayan sorunların çözüme kavuşurularak sürecin hızlanacağı dile getirdi.

Fikirtepe'de Proje Üreten Firmalar Durumdan Memnun

Bölgeye 5 proje imza atan firmalardan biri olan Pana Yapı'nın CEO'su Kürşat Ufuk, Fikirtepe kentsel dönüşüm sürecinin hız kazanması için herkesin ortak bir bilinç iel hareket etmesi gerektiğini söyledi. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın'da Bakan Özhaseki'nin kontrolünde sürecin hızlanacağına inandıklarını dile getirdi: 'Eskiden bürokratik bir takım engeller vardı. Şimdi ise bakanlığın oluşturduğu yetkilendirilmiş koordinasyon başkanlığı sayesinde, bütün kurumlarla organik bağlantılar yaparak hızlıca ilerleyeceğiz. Fikirtepe’nin kökten, temelden çözümü hakkında somut birtakım sorunlarımız var. Bakanımızın da desteği ile bu sorunların en kısa zamanda çözüleceğine inanıyoruz'. 

Erkan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Erkan ise Bakan Mehmet Özhaseki'nin bu yaklaşımından son derece memnun olduklarını ifade etti. Fikirtepe'nin Kadıköy, İstanbul hatta Türkiye'nin modern bölgelerinden biri olmaya aday olduğunu dile getiren Erkan, bu vizyner ve süreci hızlandırıcı yaklaşımın son derece önemli olduğunu aktardı.

 

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI