15 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSektörden HaberlerEv gezmenin bedeli bile 1 milyon dolar

Ev gezmenin bedeli bile 1 milyon dolar

Emlak alanında dünyanın en pahalı yerlerinin başında gelen Hong Kong'un merkezinde yeni inşa edilen Victoria Harbor kompleksinden daire almak isteyenlerin, sadece evleri gezmeleri için yaklaşık 1 milyon doları gözden çıkarması gerekiyor.

Emlak alanında dünyanın en pahalı yerlerinin başında gelen Hong Kong’un merkezinde yeni inşa edilen Victoria Harbor kompleksinden daire almak isteyenlerin, sadece evleri gezmeleri için yaklaşık 1 milyon doları gözden çıkarması gerekiyor.

Çin Halk Cumhuriyeti’ne bağlı özel yönetim bölgesi Hong Kong, emlak fiyatlarında tutanın elini yakıyor. Bölgede son dönemde emlak fiyatları o kadar artış gösterdi ki, merkezde yeni yapılan bir daireye sahip olmak isteyenlerin, sadece evi görmek için bile yüz binlerce doları gözden çıkarması gerekiyor.

Buna göre Hong Kong’taki emlakçılar, bölgenin gözde yapısı Victoria Harbor’da daireleri görmek isteyenlerden yaklaşık 900 bin dolara denk gelen 7 milyon Hong Kong dolar depozit,o talep ediyor.

Parayı ödeyenler için dairede 90 dakikalık gezi düzenleniyor. Evin satın alınmaması durumunda ise depozitonun sadece bir kısmı iade ediliyor.

Evi almak isteyenler son bir aşamayı da geçmek zorunda bulunuyor. Depozitoyu ödeyen bu kişilerin dairelere sahip olabilmesi için açık artırmada yarışıp, rakiplerini geride bırakması gerekiyor.

Bölgenin en büyük müteahhidi olan Sun Hung Kai Properties tarafından inşa edilen komplekste, genişliği bin 200 ila bin 600 metrekare arasında değişen daireler bulunuyor. Tam olarak açıklanmasa da söz konusu evlerin 8 milyon dolar civarında olduğu tahmin ediliyor.

Son dönemde konut fiyatlarının hızla arttığı Hong Kong’da 2009’dan bu yana bu alanda yüzde 170 oranında artış olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Dünya gazetesi

PROJE BİLGİ FORMU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI