28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaBölge RaporlarıEsenyurt’ta Manhattan Çizgisi

Esenyurt’ta Manhattan Çizgisi

Redac&Emlakchi CEO'su Bilge Özdemir; Emlakdream.com takipçileri için, İstanbul Avrupa Yakası’nın gökdelenleri ile dikkat çeken bölgelerinden biri olan Esenyurt’ un Manhattan çizgisini takip ederek bölgenin gelişen yüzünü ziyaret edip  “ bölge & projelerin “ analizi ve öngörülerinde bulundu…

Çeyrek asırlık gayrimenkul sektörü izlenimleri içinde Esenyurt’u“ en şanslı ve şanssız“ yerleşim alanlarından biri olarak görüyorum.
Gecekondulaşma ve sanayileşmeden; modern kent yaşamına yıllar önce adım atan Esenyurt “ kentsel dönüşüm ve yenileme“ faaliyetlerini İstanbul’ da en başarılı  uygulayan belediyelerinden biri.
Ancak; önemli bir noktaya dikkat çekmek istiyorum Esenyurt’ da  konumu itibarı ile geliştirilen projeler, sınırları ve komşuları itibarı ile zaman zaman iletişimlerinde Esenyurt’un   hakkı  olan tanıtım değerini; Avcılar, Bahçeşehir ve Beylikdüzü’ne veriyor…
İstanbul Avrupa yakasında,  Dünya’ nın  yüksek yapı marka değeri ile  bütünleştirdiği Manhattan çizgisinin uygulama alanlarından biri Esenyurt.
Esenyurt’ un,  E-5  sınırlarının E-6 ile birleştiği aks içinde konumlu Haramidere Gökdelenler bölgesinin bir kısmını mercek altına aldım.

Esenyurt'u farklı kılan özellikler;

  • İstanbul’ un ana ulaşım yolu E-5’ in üstünde, E-6/TEM’ in yanında ve Kuzey Marmara Çevre yoluna rahat erişim noktasında

 

  • Rahat ve kolay Erişilebilir konum avantajı ile İDO deniz otobüsü, Havalimanları, Köprüler, Metrobüs noktalarına, Marmararay, metro hatları ile farklı ve alternatif ulaşım seçenekleri sunabilme yeteneği

 

  • İstanbul Avrupa Yakasında, büyüklüğü ve hizmet çeşitliliği ile alışveriş tercihinin adresi AVM’ lerin yanıbaşında

 

  • Çevrede konumlu, onlarca özel ve devlet Sağlık merkezleri/hastaneler ile sağlıklı

 

  • Özel ve Devlete bağlı ilk öğretimden üniversitelere Eğitim Kurumları ile avantajlı

Yerleşim tercihinde tüm olanakların bir arada ve erişilebilir noktada toplantığı bu bölge “ gençlerden yaşlılara “, “ yerlisinden yabancısına “, “ İstanbullusundan Türkiyelisine” çok geniş bir yelpazeye hitap ediyor.
Bu zenginliği, bölgede geliştirilen gayrimenkul proje yansımalarında görüyor,Bölgenin keşfinde ve gelişiminde; KARDEN İNŞAAT, BABACAN HOLDİNG İNANLAR İNŞAAT, TEKFEN İNŞAAT gibi önemli marka değerlerini kutluyorum. 

Projelerin, mimari konseptleri ile yarıştığı bölgeyi;

  • 2012 yılında bölgenin, hatta Avrupa’ nın  Sembol’ u olmaya aday Symbol İstanbul  projesini geliştiren Karden İnşaat’ ın“ estetik mimarının modern yaşam konsepti ile başarı ile  buluşturduğu “ proje  ile tanıdık.

Bölgenin gelişiminde önemli rol üstlenen Karden İnşaat’ ı Symbol İstanbul  hattında Self İstanbul proje hazırlığında görüyoruz..

Ön talep toplanmaya başlayan Self İstanbul Projesinde;, 1+1 den 4+1’ e kadar değişen toplam 609 adet konut ve 58 adet işyeri bulunması hedefleniyor.

  • 2014 yılında ise uluslararası marka değerimiz TEKFEN’ in Tekfen Emlak Geliştirme imzası ile geliştirdiği "Hayatımın projesi" Hep İstanbul ile bölgede ev sahipliğine tanıklık ediyoruz.

Hep İstanbul projesi’ nde Satış Uzmanı Sayın Cansu BAY, 2017 yılı başında yerleşim sürecine başlayacak projenin, bölgede teslim süreçi en yakın proje olma avantajı ile TEKFEN  yaşam tecrübesinin  1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon yansımalarını sunuyor.

Az Katlı sıra evler ve Apartman Dairelerinin 25 dönümlük, trafiksiz  yeşil alan içinde sunulduğu yerleşim planlamasında, konut planlarında  Türk halkının geleneksel ihtiyaçları ele alınarak  yapılan düzenlemeler  dikkat çekiyor. Toplam1.424 dairenin yer aldığı projede konumlu ticari alanlar her şey elinizin/evinizin altında dedirtiyor.
HEP İstanbul'un Mimari tasarımı ve projeleri mimar Cem Sorguç yönetiminde cmmimarlık tarafından “ yaşam alanlarının, komşuluk ilişkilerine sunduğu imkan tanıması “ ile  gerçekleştirilmiş.
Hep İstanbul,satış alternatiflerini teslime özel %,04 peşinat, otururken ödeyin kampanyası ile sunuyor 

  • İnşaa ettiği Bölgesel marka değerinden; ulusal marka değerine çıkışını sürdüren Babacan Holding yakın bölgede konumlu 3 proje ile tanıdık bir isim.

İsmi ile özdeşleşecek iddialı bir proje Premıum. Hayatın/yaşamın vazgeçilmezleri AVM, CLUB, TOWER ve RESIDENCE döngülerini tek bir  konsepte sunuyor Babacan Premıum.
Premıum’da Satış Danışmanı Sayın Yahya BALGUN’ un değimi ile “ YENİ NESİL BÖLGE “ misafiriyim. Kişiye özel ödeme planı sunabilme avantajı ile Sizi; satmadan göndermem cesaret ve güvenine sahip Balgun.

Yıllardan beri Bölgesel talep yapısını tanıma ve bilme avantajı ile 2+1 ve 3+1 residence daireler, 1+0, 1+1, 2+1 Çok amaçlı Tower yapısı Suit ve Home office alternatifini bir arada sunuyor.
 

  • Son ziyaretimiz yarım asırı  aşan sürede İstanbul’ un “ taşında toprağında ismi  “ olan “ ikiyüzün üzerinde “ farklı projeler geliştirilen İnanlar İnşaat’ın Esenyurt’da ikinci projesi  Terrace Lotus.

 
Satış Yönetmeni Sevtap Özyurt, Bölgenin İkonu’ nu yaşıyor… yaşatıyor.
Ofis Alanları, modern çarşı mağazaların,sosyal alanlar ile konut yapısında mükemmel kombinasyonu  TERRACE LOTUS.

“ Bölgenin gelecek mimarisine imza“ atan İnanlar İnşaat, 40 katlı ve 150 metre uzunluğundaki Terrace Lotus projesinde 149 konut ve 44 mağaza bulunuyor.
1 + 1'den 4+1'e değişen seçeneklerle 3.40 tavan yüksekliği “ metre küp “ hesabı ile ferah  yaşam alanı sunarken, “ balkonlar, her odada açılabilir pencereler İnanlar'ın ın sunduğu radikal/cesaretli uygulamalardan bazıları.
İnananların buluştuğu projede % 40 seviyelerinde konut satış alternatifleri devam ederken, mağaza alternatifleri konum ve fiyat avantajı ile yatırımcı ve meslek sahiplerine önemli fırsatlar sunuyor.  
Sizlere, ESENYURT’ DA MANHATTAN ÇİZGİLERİNİ takip etmenizi öneriyorum. Bölgede geliştirilen her proje kendi özelinde konutların kapalı otopark, depo alanlarından, çocukların/yetişkinlerin farklı sosyal, ticari, sportif, eğlence ve dinlence ihtiyaçlarına yanıt verebiliyor.
%,1 Minimum peşinatdan, vade farksız 5 yıla kadar ödeme olanaklarının firma veya mortgage kapsamında sunulduğu bölgede 1+0’ dan 4+1’ e değişen farklı konut alternatifleri  bulabilirsiniz. Konut büyüklükleri ve yapı şekline göre m2 satış fiyatlarının değiştiği bölgede m2 satış fiyatları 3.750,00-TL’ sı 6.500,00-TL’ sı arasında değişiyor.
Bölgede geliştirilen, geliştirilecek projelerin inşaat seviyeleri, yaşam döngüleri ile 5.000,00-TL-7.500,00-TL bandına yerleşmesini öngördüğüm.
Yıllardan beri;  satın alanın yanılmadığı bölgede, birden fazla/peş peşe proje geliştiren yatırımcılar bölgeye olan güvenini ortaya koyuyor. Bugünün satış koşulları ve fiyat avantajları değerlendirilmelidir.Sunulan koşullar ile Sizde, bu güvenli geleceğin bir parçası olma şansını  yakalayabilirsiniz.Belki de o gün bugün !.. Satış ofisleri 7 gün hizmetinizde…

 
BİLGE ÖZDEMİR
COE – REDAC & EMLAKCHI REAL ESTATE CONSULTANT LTD.

ESENYURT NEREDE

 

PROJE BİLGİ FORMU

Bilge Özdemir
Bilge Özdemir
Bilge Özdemir, pazarlama ve işletme konularında yurtdışı ve yurtiçinde eğitim almış ve önde gelen firma ve gayrimenkul projelerinde uzun süre üst düzey profesyonel yöneticilik yapmış, sektörü bilen, proje geliştirip yönlendiren, proje pazarlama ve satış misyonundan gelen vizyon sahibi girişimcidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yorum Yapın

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen isminizi girin

Son Haberler

YAZARLAR

Avatar photo
363 YAZI